måndag 1 mars 2010

Snöras hemma och prisras på Kinoko!Igår kväll skakade hela huset och det smällde och mullrade, vi trodde att det var en jordbävning och när vi tittade ut såg det ut så här. All snö som hängt över på taket rasade ner och fyllde vår lilla altan med snö. Dessutom förstördes hela räcket/staketet.

Från insidan tyckte jag inte att det inte såg så farligt ut och att jag nog skulle klara av att skotta fram trallen men när jag väl kom ut kändes det ganska omöjligt. Visste inte var vi skulle göra av all snö.
Kan ni tänkta er hur det då var för de som grävde fram människor efter jordbävningen i Haiti då var det dessutom dammigt , varmt, människor och husdelar som skulle flyttas, vi hade bara snö. Jag är så glad att inte det var några barn som var där och lekte när det rasade.
Jag försökte gräva fram och lätta på trycket mot staketet. Efter en halvtimmes grävande kom jag ner en bit men det är fortfarande minst 70cm kvar till trallen syns. Här ser ni hur mycket det har skjutits ut Leonard står lutat mot räcket.


Egentligen är jag inte så ledsen över snöraset, ville ändå ta bort räcket för det var mest i vägen dessutom vill jag ha en uteplats med glesa skifferplattor och gräs mellan plattorna sedan en betongtrappa ner. Det gäller att se möjligheterna i det tråkiga. Men vi får se hur det ser ut när snön smälter bort om det blev några skador, den är nämligen inte byggd på marken. Det är ett mellanrum mellan marken och altanen och det kan hända att de flyttats eller gått av under. Och jag vill inte gräva på marksidan för då har inte räcket/staketet något att luta sig mot.


Så här mysigt hade vi det i somras, soffor efter Kenneths far och mor som målats, bord efter min mamma som jag lagt kökets gamla mosaik på och i mitten limmade jag på en virkadduk som jag sedan målade över. Stolar från IKEA. Bordet blev lite fuktskadat och skulle slängas nu är det under all snö.

Hur har ni andra husägare gjort, har ni skottat eller låtit taket vara? Eftersom vi har ett sluttande nytt tak har vi inte tyckt att det varit nödvändigt men blir det så mycket något annat år får vi nog skotta för tänk om det hade varit någon där....

Nu till ett annat ras.... från och med imorgon den 2 mars till och med söndag den 7 mars kommer det att vara prisras i Kinoko-butiken. 20 % rabatt på hela sortimentet! Välkomna till kinoko.se och fynda fina barnkläder.

(De tillfälliga reapriserna läggs in på hemsidan till imorgon)

14 kommentarer:

 1. Oj vilken tur att det inte var nån på altanen när det rasade för det var ju verkligen inga små mängder som åkte ner. Vårt hus har antagligen flyttat sig en aning efter alla ras men har den stått här i 70 år så kan den nog stå lika många år till. Det är för högt att skotta ner snön men däremot har vi skottat altantaket.

  SvaraRadera
 2. Nääää, fy vad trist...
  Skönt att höra att du ser möjligheter i stället för svårigheter!!! Det är ju faktiskt så, det som sker kan man ju inte göra så mycket åt! Himla tur att inga barn var i närheten i alla fall. Här hemma har vi fått ta bort snön på verandataket - sluttar iofs något, men mycket snö från själva hustaket landar där...
  Kram Marie

  SvaraRadera
 3. Vilken tur att ingen blev skadad. Och vad härlig du är som ser möjligheter i stället för tråkigheter!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Oj, vilken tur att ingen var där! Är otäckt nu med all snö. Här är idrottshallen stängd och skolor och butiker skottade på taken.
  Och Anders har ju skottat på vårt tak med, men det kommer ju bara ännu mer.

  Kram Emma

  SvaraRadera
 5. Hej Vännen!
  Oj vad mycket snö, vilken tur att ingen kom till skada när den rasade ner!!

  Vi har fått skotta bort mycket snö från det som är kvar av hönshuset så att det inte skulle falla ihop helt. I helgen har det rasat ner snö med jämna mellanrum från hustaket, jag blev lika rädd varje gång, vad det brakade och dånade!

  Rea på Kinoko, då måste jag in o kika, får tipsa syrran oxå;)

  Ha en trevlig vecka!

  Kramis Jenny

  SvaraRadera
 6. Uj, uj! Här hade vi också ras i helgen (nej, vi har inte heller skottat) och det kändes som en mindre jordbävning. Våra syren- och snöbärsbuskar är massakrerade men det var inte alls så stora mängder som kommit ner från ert tak! Det finns fortfarande snö däruppe som är på väg ner, men nu är i alla fall det som skulle hamnat i huvudet på någon framför bron borta.

  SvaraRadera
 7. Tur att våren snart é på väg så man slipper såna läskigheter.
  Vad kul att du hittat till SIB men tråkigt att det blev så förra året...märkligt. Men nu har jag lagt till dig som medlem. Välkommen i gänget :-)
  Kram Lisa

  SvaraRadera
 8. Vad hemskt när man tänker på vad som skulle ha kunnat hända... Ska nog inte låta ungarna vara ute själv mer. Mina barn är 1,5år, 2,5år och 4år. Har inte riktigt fått snits på det där med sömnen men, men... Gör ett nytt försök ikväll! Du har verkligen inspirerat mig till att vilja sy kläder. Har sytt något litet förr men det här var min första kjol. Sååå kul!
  Sov gott du som kan...
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 9. Men fy vad denna snö ställer till med denna vinter! Här har vi,läs mannen, skottat taket flera gånger...men det kommer ju bara mer!
  Det är skönt att du kan se positivt i det hela och att ingen kom till skada!

  Kram Mimmi

  SvaraRadera
 10. fy vad läskigt, hur är det bara snögubben som finns inte längre, men annars inga olyckor. se till att barnen inte leker där ute. jessus!

  SvaraRadera
 11. Hej vännen!

  Vad tråkigt men min första tanke var vilken tur att inga av barnen befann sig där. Huga! Det rasade mycket från vårt altantak häromdagen och då blev jag också lättad över att inga barn var där heller. Nu får du ett nytt projekt till våren och förvekliga dina drömmar, dina planer lät så fina!Förstår att ni tycker om att sitta där under sommarhalvåret!

  Spännande med rea. Jag är ju lite sugen på en klänning till min Maja. Men..jag har ju köpt lite skåp som du vet. Får räkna lite...

  Tack för dina rara kommentarer hos mig. De gör mig så glad ska du veta!

  Goa kramar Anna-Lena♥

  SvaraRadera
 12. Usch ja hos oss hände det samma. Jag trodde det var nagon backdraft och att det brann i huset nagon stans. Kom liksom en "tryck-våg" om man kallar det sa pa svenska. Varat olivträd därute blev halshuggen :(

  Mia, jag lånar en bild av dig (den med Juliette i den prickiga klänningen) Tänkte göra lite reklam för dig. Skriver det senare idag eller imorgon, sa om det inte är ok hör bara av dig.
  Kram, Sara

  SvaraRadera
 13. Hej Mia!

  Men åh vad läskigt med all snö, tänk om barnen hade varit där, vill inte tänka på det. J var uppe och skottade vårt lilla tak som sitter ihop med grannen för det höll på att rasa ned. Tur var väl det annars hade det väl också rasat nu när det har blivit lite "varmare" ute.
  O har varit jättesjuk igen och är fortfarande krasslig men på torsdag tänkte vi ta en långhelg på landet!! Kram och hälsa familjen

  Nettan

  SvaraRadera
 14. Ännu ett projekt för familjen Kinoko men nu kanske du får alltanen som du vill?!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!