torsdag 13 maj 2010

Blommor och annat


Torsdag, helgdag och min sydag men det går inte så bra har försökt skicka alla mail som jag borde skickat tidigare som blivit försenade eftersom nätet inte funkar som den ska. De har lovat att få igång det till helgen men det vågar inte jag hoppas på.
I tisdags träffade jag en kompis som jag känt sedan vi var fem år. Vi åt god mat och satt och pratade lite. När jag kom hem...

...stod den här fina blomman på köksbordet. Jag hade fått den av våra grannar för att de fått lite kläder som våra barn vuxit ur. Lite strumpbyxor, någon body, strumpor, vantar och kinoko-mössor. De har nämligen tvillingar så jag tänkte att de säkert går åt lite mer kläder. Nu står den fina blomkrukan på vårt nya utebord som vi köpte på IKEA i veckan. Jag tyckte att det var ett lagom stort bord som lätt går att fälla ihop på vintern. Man ser inte så mycket av det men det är ett vitt bord med smala brädor på och kryssben. Ett klassiskt lättskött bord som gärna får flaga och bli lite väderbitet. Spegeln bakom på husväggen är efter K:s mormor. Jag har tänkt att måla den vit sedan vi flyttade till huset, det är nog dags nu.


När jag ändå tog några kort i trädgården så passar jag på att visa min enda sparris, jag planterade den förra året och första året skulle man tydligen inte skörda sparrisen. Jag har nu väntat hela vintern på att få se hur mycket god sparris jag skulle kunna få skörda i år och såg det lilla huvudet för någon vecka sedan. Jag tänkte då att det säkert kommer fler snart, men tydligen inte. Ett år kvar till nästa skörd. Det enda som har tittat fram i odlingslandet är ruccolan och jag hoppas att det kommer upp annat också snart.

Den här lilla lådan fick jag av min pappa med leksaker i, den är skruttig och smutsig. Jag har haft den stående i carporten hela vintern i väntan på att komma på vad den skall användas till. Nu vet jag, och det får ni se en annan dag.....

8 kommentarer:

  1. Va spännande med sparrisodling! Har sjäv sått några frön och hoppas på det bästa och ögnat igenom den lilla bok(!!!) man fick med de små sparrisfröna! Håller tummarna! Annars blir det inte så mycket odling detta år men nästa kommer vi ju ha mycket som ska försöka tämjas till någon slags trädgård! Kram på dig fina du och va det är spännande att läsa om japanresan och dina minnen därifrån!/ Tess

    SvaraRadera
  2. Så fint ni har det och så roligt att sitta och ha det trevligt med sådana man tycker om.:-) Kram Stina

    SvaraRadera
  3. Vad mysigt ni har det .Härligt att fixa och greja med det man tycker om.Önskar dej en fin ledig torsdag.Kram Rita ♥

    SvaraRadera
  4. Så hyggelig med så gode naboer (grannar)! Hagebordet deres ser flott ut, veldig praktisk at det kan slås sammen. Det skal jeg jammen ta en nærmere titt på hos Ikea.

    SvaraRadera
  5. *hihi* vilken söt liten sparris, tänker du äta den? =)

    Visst blir man glad över gester som den där. Det piggar verkligen upp med lite blommor. Ni har fått så fint med bord och allt. Det såg oerhört somrigt ut måste jag säga. Skulle vara kul med lite sommar här också just nu.

    Nu ska jag snart se lite tv och sen blir det gonatta i hopp om att det blir vackrare väder i morgon. Här har nämligen spöregnat hela dagen.

    Hoppas ni får en fin och mysig fortsatt Kristi Flygare!

    Kraaaaaaam

    SvaraRadera
  6. Tack för tipset om IKEA bordet! Det ser jättefint ut, och bra att det går att fälla ihop!

    Fina blommor!

    Kram mariette

    SvaraRadera
  7. Väntar med spänning på vad som sker med lådan. Själv köpte jag en byrå på loppis igår. Vet inte vad jag ska ta mig till med den än.

    SvaraRadera
  8. Hej Mia!
    Såklart är ABC-boken härlig med sina rim och ramsor. Menade inte bara fin till utseende, helheten är fin;)
    Tack för kommentaren och jag minns inte vart vi köpte glasshållarna, pinnarna. Det var säkert 3 år sedan, har försökt tänka tillbaka men ICKE. Det är ett litet sugrör på sidan, jätte praktiskt när isen smält.
    Ska kolla din jätte fina blogg!!
    Kul att du var in till ig så jag fick chans att se din:)
    Ha det gott...kram Rita

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!