lördag 29 maj 2010

En prickig klänning



Ett litet snabbt inlägg innan jag skall in till Galleri Hemsytt igen. Idag blev det en prickig klänning som jag sydde förra hösten. Tyget är samma som Juliettes prickiga klänning på länkbilden till hemsidan här till höger. Över har jag samma vårjacka som i torsdags den här.

Ser ni smultronen runt plommonträdet? De sådde jag förra året från frön, och det var lite pilligt. Fröna är pyttesmå och de är extremt känsliga för uttorkning men jag lyckades få åtta att överleva och i år är de fulla med blommor. Trädet och bären står vid barnens lekstuga där allt runtomkring är ätbart.

Mammas gamla skärp kommer på igen men jag har lite problem att välja skor.


Jag kan inte riktigt bestämma mig för vilka som blir bäst. De blå passar till klänningen och de bruna passar till skärpet. Vilka tycker ni? Jag vet, det är inget världsligt problem.....


Hade inte någon fotograf hemma igår så jag gjorde ett försök själv framför hallspegeln. Jag hade på mig sailorbyxorna som jag sydde tidigare i vår men nu till sommaren har jag vikt upp dem för att få dem att kännas lite somrigare. Ett vitt linne och en stickad kortärmad kofta från Miss Selfridges som jag köpte när jag var gravid med Juliette för 6 år sedan. Den har hängt i garderoben sedan dess och användes nu i våras för första gången igen.



Till detta ett par väldigt väl använda skor, mina favoritballerina från Ross. Jag har haft dem i över tio år. De är lite eller väldigt "shabby shica" och jag kan verkligen inte slänga dem för de är så sköna. Tycker att de är lite fina när man ser lädret genom den vita färgen.
Imorgon tänkte jag ha en vit volangkjol som jag sydde klart i morse. Kanske blev det lite för mycket "maräng" men den får ni se imorgon.

Önskar alla som tittar in idag en trevlig dag i regnet (i alla fall i Stockholm). Kanske träffar jag någon av er på Galleriet.

10 kommentarer:

  1. Ser jättefint ut på galleriet! Hoppas försäljningen går bra! Snygga kläder du har, både klänningen och byxorna och tillbehören! Båda skoparen är fina, men tror jag fastnar mest för de bruna, då de matchar skärpet.

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Lycka till på galleriet! Klänningen är underbar och hur du än väljer kommer du att vara såååå fin! Älskar prickigt och skulle gärna ha en sådan klänning till min lilla Maja.

    Helgkramar Anna-Lena

    SvaraRadera
  3. Halloj igen!

    Kunde inte motstå den söta barnkjolen med spets. Har precis beställt den åt en glad lite 4-åring som present.

    Kramar Anna-Lena♥

    SvaraRadera
  4. Vilken snygg garderob du har - jag "röstar" för de bruna skorna :)

    SvaraRadera
  5. Åh vad det ser mysigt ut på galleriet, jag tycker det är så trist att jag inte kan titta förbi. Jag gör lite reklam för dig här nere i Skåne för Malte har med båda sina Kinoko-jeans (så klart för han älskar ju dem!) och alla vi träffar tycker att de är så snygga! Jag skulle ha haft med lite av dina visitkort och delat ut!!!
    Mina har förresten fastnat för det blommiga linnet så ett sånt vill vi gärna beställa! Vi kan väl försöka ses något nästnästa vecka när vi är hemma igen!
    Lycka till med föräljningen på galleriet!!!
    Kram!

    SvaraRadera
  6. Hej Mia!
    Vilka snygga kläder o vad bra du bär upp dem:)
    Gillar nog oxå de bruna skorna bäst till, de matchar med skärpet!

    Vad fint med smultron runt trädet sådär:)

    Ha en skön söndag!

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  7. Den är så himla fin den där prickiga klänningen! Den klär dig verkligen!
    Vilka fina bilder du visade från galleriet, hoppas allt flyter på.
    Vill passa på att önska dig en riktigt fin mors dag!
    Kramar Marie

    SvaraRadera
  8. Gomorron!

    Fnissar lite för mig själv åt dina ballerinaskor, kan känna igen mig i det där. ;-)

    Du är jättefin modell i dina egna kläder. Jag tycker faktiskt atta du kan ha vilka skor som helst av de två, bägge passar.

    I dag har jag haft sovmorgon, då menar jag riktig sovmorgon. Fredrik är borta med sina barn, inklusive Esmeralda så jag var själv i sängen i natt och vaknade vid halv åtta och löste lite sudoku.

    Rätt som det var så började ögonen tycka att det var drygt att koncentrera sig så jag vände mig om och somnade om. Vaknade inte förrän halv tolv. =)

    Så länge har jag inte sovit sen, ja det kommer jag faktiskt inte ihåg. *hihi*

    Hoppas det har gått bra i butiken!

    Kram vännen!

    SvaraRadera
  9. Supersnygga skor, båda paren. Jag skulle ha tagit dem med öppen tå om vädret tillät det. Inte nödvändigt att matcha skor och skärp tycker jag. Hoppas att det gick strålande på Galleri Hemsytt i helgen. Kan berätta att på utomhusmarknaden i Uppsala igår vräkte regnet ner från morgon till kväll. Inte så bra för affärerna precis, men roligt ändå.

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!