fredag 14 maj 2010

Ett blommigt linne

Ett blommigt linne i mjuk skön bomull sydde jag igår, tänk att jag alltid blir lika förvånad över hur lång tid det tar att sy en ny modell. Då menar jag hur de olika delarna ska sys ihop fortast, lättast och snyggast. Oftast blir inte slutplagget som jag tänkt mig från början. Och det är nog det som är det roligaste med att sy kläder, jag vet egentligen aldrig hur det kommer att se ut. Det gäller även allt annat jag gör. Tycker ni att ert skapande ser ut som ni tänkt er på slutet?


Linnet har fått lite spets upptill och nedtill och tre små veck fram, som ni ser så är det samma spets som på den blå snurrkjolen, för att få ett mer färdigt och rent utseende ihop.

Jag har kombinerat det blommiga linnet med den blå snurrkjolen och ett vitt hårspänne från kinoko. Snurrkjolen och hårspännet finns på hemsidan och linnet skall läggas in i helgen. Ett par rosa balettskor från H&Ms vårkollektion (en storlek för stora men hon växer nog i dem under sommaren).

Nu funkar Internet och min ordinarie e-post igen, hurra!

12 kommentarer:

  1. Hon ser ut som en liten pralin! Jättefina kläder!

    SvaraRadera
  2. Jättesött och vackert. Gillar tyget. Och besparingarna eller vad det heter (har inte lärt mig alla sytermer än). Du har en sådan romantisk lantlig stil över dina kläder som jag älskar. Önskar jag hade haft samma känsla för detta enkla söta mode som du har. Jag har istället snöat in helt på färg-glatt och kombinationer. Kanske tagit mig lite vatten över huvudet :-)

    SvaraRadera
  3. Oj, vad gulligt! Och vilken liten söt ballerinamodell som visar upp linnet! Verkligen fint!
    Visst är det spännande att skapa. Har som plan att köpa en ny symaskin och tänker mig då att det helt plötsligt ska sys väldigt fina saker här hemma:)
    Ha det gott!
    Kram
    Ellinor

    SvaraRadera
  4. Hej Mia!
    Jättefint linne, vad duktig o kreativ du är:)
    Juliette är verkligen söt som socker!

    Önskar dig en trevlig helg,

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  5. Vilket sött linne, fint tyg och fin modell :).

    SvaraRadera
  6. Hej Mia!
    Söt som en viol! Både linnet o modellen!
    Tyget var verkligen jättevackert.
    Kram Marie

    SvaraRadera
  7. Hon är väldigt söt din dotter och linnet är ju bara för underbart! Jag gillar den romantiska lantliga stilen allt mer, du har en fallenhet för att skapa så mycket fint inom det området. Sedan lyckas du alltid få så fina fotografier och dina barn som är modeller poserar så fint! Ha en bra helg!

    SvaraRadera
  8. Dina linnen är helt underbara och jag kan verkligen rekomendera dem som inköp även för vuxna! Helt toppen!

    SvaraRadera
  9. Jätte-fint linne - passar bra ihop med snurrkjolen! Nä, mitt skapande blir sällan exakt som jag tänkt :)

    SvaraRadera
  10. Vilken liten sötnos till modell ;-)

    Linnet var jättevackert, du är verkligen suverän på att komma på nya modeller. Det såg väldigt somrigt ut med blommorna på.

    Mina tre tonåringar brydde sig aldrig om vad man tog fram för kläder åt dem när de var små. Annat är det med skitungen man har nu, hon river själv i sin garderob och helst ska det vara Hello Kitty eller rättare sagt Hello Katty som hon själv säger.

    Är jag inte riktigt snabb så hinner hon ibland ta av sig kläderna och sätta på sig nya, hon måste tro att jag älskar att tvätta. *suck*

    Ska i framtiden visa en sak jag sytt till min äldsta dotter när hon var liten men jag saknar nederdelen så jag kan inte fota än.

    Hoppas ni har haft en mysig långhelg!

    Kram,
    Maria

    SvaraRadera
  11. Men hon är ju så himla söt Juliette och vilken riktig liten modell hon är:) Linnet är helt underbart!!! Ljuvligt vackert helt enkelt:)

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!