söndag 2 maj 2010

Köpt i Japan

Fortfarande ingen internetuppkoppling hemma, tur att man har en mamma som man kan koppla upp sig hos. Vi sitter nu med varsin dator och bloggar. Att fixa Internet skulle ta mellan 3-5 arbetsdagar så tidigast imorgon och senast på onsdag ska det fungera. Jag är fortfarande trött på kvällarna och sömnaden har jag inte kommit igång med riktigt ännu. Jag har haft fullt upp med att packa upp tre överfulla resväskor, en weekendväska, en ryggsäck, barnens tre små väskor och våra tre handbagageväskor. Vi hade med oss massa svenska godsaker när vi åkte så det fanns gott om plats att fylla på med allt fint och gott från Japan, det blev nästan hel väska med gott och en halv med fint. När vi åkte till Japan hade vi ca 60 kg och när vi åkte hem 100 kg utan handbagaget.



En av trälådorna från 100 yen ( ca 8kr ) affären fick kryddor i sig när den kom hem. Bredvid står en honungsbehållare. Jag fick den i present av min morbror och hans fru.


I Sverige säljs den flytande honungen i en konstig hård plastförpackning som man inte kan öppna så den sista cm går inte att använda om man inte klipper eller skär upp hela flaskan. Men jag hittade en i fredags som låg i en plast påse med skruvkork, perfekt för att fylla den lilla honungsbehållaren. Nu vill barnen ha rostade smörgåsar med honung varje morgon och den får gärna stå framme för den är så väldigt fin.


Jag köpte även med mig den här fina stålkannan att förvara olja i. Både fin och lätt att hälla olja i stekpannan med. För att få med mig så mycket som möjligt fylldes alla lådor, porslin och burkar med godis eller mat. Oljekannan från francfranc fick vara hus till jordgubbskaramellerna.



Hoppas ni alla haft en härlig dag i solen. Tänk att man kan bli så pigg och glad av den, det enda jobbiga är att jag vaknar tidigt varje dag jag försöker lägga mig senare på kvällen men somnar när jag läser för barnen. Jag behöver verkligen sy nu på kvällarna både beställningar och kläder till galleri hemsytt som är den 27 maj. Så fort jag får Internet hemma skall jag ta tag i mina awards jag fick när jag var i Japan.

14 kommentarer:

  1. Det var ett tag sedan ;0) så jag vill börja med att önska er Hjärtligt Välkomna hem!!!
    Ja men tro jag du har att så i med upp packning.. & Så frustrerande när saker inte fungerar.. grr
    Ha det bäst rara!!
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  2. Hallojsan tjejen!!

    Så ni har kommit hem nu?.har nog tittat in och sett alla fina bilder du har lagt in när du var borta!..
    Tänk så mycket fint ni fick med er!!..

    Ha en fortsatt mysig söndagskväll!!

    Kramis Sanne

    SvaraRadera
  3. Kan tänka mig att du har mycket fina och inte minst häftiga prylar med dig hem.
    Det är lite svårt att komma hem, man blir lite avslagen, är inte sugen på att göra någonting, innan man kommer igång som vanligt.

    Vi har telia både till telefonen och uppkopplingen till datorn. De skyllde på att det var så fuktigt i marken efter all snö och det gjorde att ledningarna slutade fungera. Men jag ringde nog nästan en gång om dagen, till slut kom de och började gräva i området då tog det någon dag till innan det började fungera.

    Angående vår japaninspirarde trädgården skulle jag nog egentligen skämmas som kallar den för det. Det är bara en pytteliten del av en stor grusplan som jag ställt lite större stenar i, planterat en japansk dvärgtuja och en springbrunn av bambu, en bambu och en lykta förstås:) Så det är inte mer, men jag gjorde ordning det i höstas så det kommer att utvidgas. Har samlat på mig mycket bilder från internet, gillar rena mossträdgårdar men det är lite svårt att ha det, men snyggt är det. Drömmen vore ju förstås att besöka trädgårdar i Japan. Jag antar att ni var i några stycken.
    Ha det bra.
    Camilla

    SvaraRadera
  4. Ja, packa upp kan ta sin tid, och ni var ju borta så länge!

    Ska ordna recept till den supergoda pajen, min vän hade faktiskt gjort den utan recept, men jag vill också baka den:-)

    Sov gott, kram Emma

    SvaraRadera
  5. Välkomna hem! Känner igen det där med att somna med barnen och sen sega hela kvällen. Det händer mig hela tiden.

    SvaraRadera
  6. Välkommen hem! Det verkar som om att ni har haft en härlig resa. Jag vet precis hur det är med all packning, min väska är fortfarande lite ouppackad och då har jag varit hemma ett tag. Jag skyller på platsbrist i garderoberna...

    Hoppas att du får en fin vecka!

    Kram Anna-Lena♥

    SvaraRadera
  7. Hej!
    Tänk hur spännande det är att packa sina väskor drömma och planera... Att packa upp och tvätta upp allt är så där skoj...
    Mycket roligare att packa upp fina saker!
    Kul att du gillade min "brandfiltspåse", du som är sy proffs å allt!

    Ha det riktigt gott!
    Kram Mimmi

    SvaraRadera
  8. Hej Vännen!
    Vad bra att ni kan låna din mammas internet tills erat är igång:)

    Finfina saker du fick med dig hem från Japan!

    Ha en bra vecka!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  9. Vad mycket vackert du fått med dig hem, antar att vi bara fått se en bråkdel med tanke på vikten. *hihi*

    Fy vad drygt att inte ha Internet, jag blir alldeles handikappad om det inte fungerar. Det som är svårast är ju mina bankärenden som jag inte kan göra om jag inte har uppkoppling.

    Förvisso blir det mindre tid vid datorn den kommande årstiden men nog vill man väl ändå kunna surfa när andan faller på.

    Hoppas allt är bra för övrigt!

    Kramar,
    Maria

    SvaraRadera
  10. Fast du skulle ju kunna se det som en naturlig paus från alla "bloggmåsten" också. Och inte bara begränsande (fast jag förstår hur tufft det är att klara sig utan kommuniktationsmöjligheter). Att komma hem efter en lång resa är både påfrestande och skönt. Vilket äventyr ni varit med om!
    Kram
    Cathrin

    SvaraRadera
  11. Åh, en sådan liten kanna har jag! Fast, först användes den bara som prydnad bredvid blommorna och nu ibland till vattning av "speciella små krukor" (rymmer inte så mycket, 1 dl?). Så fin!
    :)

    SvaraRadera
  12. Välkommen hem vännen! Vilken underbar semester ni måste ha haft o 1000 tack för härliga inlägg under tiden, det var såå roligt att se allt!!!
    Så fina saker! Lådan, tänk om dom visste vad folk skulle betala här bara för själva förpackningen;) Hihi O så fin honungsbehållare! Jaa, stålkannan tyckte jag också om! Kan tro att det blir en del övervikt i väskan när man åker hem:)
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  13. Välkommen hem igen!

    Vilken underbar resa du gjort och vad kul att vi fick vara en del av den.

    Ojoj, det var ingen dålig packning ni hade med er hem. Förstår att det måste ta sin lilla tid att packa upp allt!

    Fina och användbara saker du fått med dig hem :)

    Stressa lugnt med allt nu bara...
    Varma kramar
    LInda

    SvaraRadera
  14. Vad många fina saker! Välkomna hem!

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!