tisdag 25 maj 2010

Svarta babymuddisar och en award



Igår sydde jag färdigt baby muddisar i svart, känns kanske inte så väldigt somriga men ibland är det kallt och ruggigt även på sommaren i Sverige. Tyvärr blir det inga modellbilder på dem då jag inte har en liten modell just nu men snart kanske jag kan få låna en.


Eftersom jag ännu inte tryckt upp några svarta kantarell fickor har jag broderat en själv.
Bred mjuk mudd upptill och nedtill och stickningar i sidsömmar. Babybyxan med en ficka bak finns i stl. 50/56-62/68 och därefter blir det 74-80 och de byxorna har två fickor fram och två bak och kostar . Det är en storlek som använts länge av mina barn och jag har även haft kunder som köpt den storleken till sina 1 1/2åringar. Kinokos muddbyxor är lite längre i benen och det gör inget då mudden gör att byxan inte trampas sönder innan den passar.
Kommer på hemsidan under veckan.



Mitt i all stress förra veckan fick jag denna awarden av Jippiye och en av Denice med bloggen Pyssligheter. Tack snälla ni jag blir alltid lika glad då någon tänker på mig. Eftersom den nu har gått runt ett tag vet ni säkert alla regler och sånt så de skriver jag inte idag. Sju saker om mig hittar ni här.
Att vara ny i blogglandet är inte lätt det finns många fina bloggar. Jag tyckte själv att det var jättesvårt i början så de jag skickar den vidare till är de som såg och tog emot mig i början. Jag har aldrig haft en ren syblogg eller inredningsblogg vilket gjort att jag tycker det har varit svårt att veta var jag hör hemma men jag är nog en pysselblogg med lite av varje som så många andra jag själv följer. Nu låter det som att jag vunnit ett jättestort fint pris men alla dessa awards är ju egentligen ett sätt för bloggar att hitta till varandra man hjälper och uppmuntrar varandra genom att ge bort den.



Idag är det regn och det är bra grönsakslandet som växer och blir grönare för varje dag som går. Dessutom känns det som det städar och rensar lite i luften när det regnar.

17 kommentarer:

  1. Grattis till din Award! =)

    Ibland går det undan i bloggvärlden, här var det ju ett nytt inlägg med söööööta baby muddisar.

    Sakerna jag hämtade kommer från en stuga på Sollerön som min mormor o morfar byggt, min mormor är född på Sollerön. Skrivbordet från Tyngsjö stod bara i den stugan.

    Min morfar som inte finns längre är från Tyngsjö, det ligger på gränsen mellan Dalarna och Värmland.

    Jag vet inte om jag ska ha alla saker kvar så vi får se om något blir iordninggjort i framtiden.

    Frågar man inte så får man inte veta. ;-)

    Jag jobbar inte och är inte arbetslös, jag går bara hemma på dagarna som en riktig lyxhustru och gör det jag vill. Esme är på dagis 4 dar i veckan så jag får en hel del gjort.

    Jag har ju startat en firma men har inte tid att renovera uthuset i år där jag ska ha min gårdsbutik. Det är för mycket hemma att göra med utbyggnad och i år måste hela huset vara klart på utsidan.

    Taket måste på, det måste målas överallt och alla fönster måste målas. Det betyder att det alltid finns mycket jobb hemma, men visst är det skönt att sova tills vi vaknar av oss själv jag och Musen. Hon börjar inte förrän 9.00 på dagis och vi har mycket tid till mys.

    Vi lever med andra ord på en lön och vi är inte rika utan dribblar fram och tillbaka med pengar för att det ska gå. Den lilla lyx vi unnar oss kommer från Fredriks traktamenten när han jobbar utomlands, då kan man få en Molly eller något annat vackert.

    Trots att vi vänder och vrider på slantarna så är det här helt underbart att få vara hemma och pyssla, det passar mig utmärkt måste jag säga och jag är inte typen som ligger på soffan, käkar praliner och kikar på såpor. ;-)

    Däremot så är jag ingen undgom längre och orkar inte alltid så mycket som jag skulle vilja och då får man lyssna på kroppen och ta det lite lugnt.

    Kram (för andra gången i dag) =)

    SvaraRadera
  2. Vilka fina brallor! Vi ska ju ha fest på lördag, cirkuskalas närmare bestämt! Och du kan ju tänka dig mig, har gått loss totalt och pysslat och donat, mannen har byggt en cirkuskiosk som jag håller på och målar (se bloggen) och så vidare-less is more??? inte i detta fall. Och vad ser man på väderprognosen? REGN!!!! NOOOO va trist, har visserligen ett stort partytält men ändå, de kommer ju leka ute ändå och 25 barn under 5 år...i leran....skicka hit lite sol är du snäll ;-) Ha det gott i veckan så ska jag se hur mycket vatten den största avfuktaren på affären tar upp, hahaha! /tess

    SvaraRadera
  3. Härliga jeans! Mina barn vill helst inte gå i jeans, men muddjeans är ju något annat förstås. Hör av mig om jag vill köpa - det är förstås lite större storlekar som gäller! 80-86 eller 98!

    Har svarat din fina kommentar på min blogg förresten! Många hälsningar och ha en underbar dag - måste sticka iväg nu för jag håller på att baka idag!

    P.s vill gärna se dina pojkkläder - det var lite om det som jag skrev i svaret på min blogg!

    SvaraRadera
  4. Du är så himla duktig på att sy, tycker byxorna är supertuffa.

    Du undrade om mossa. Jag har aldrig sett att de säljer mossa någonstans. Den jag har i trädgården har jag hämtat i skogen. Jag bor precis bredvid så jag tar en tur då och då, men man får egentligen inte plocka mossa, men tar man bara lite här och lite där så märks det inte så mycket.
    Mossa är ju underbart vackert. Mjukt och grönt.
    Ha det bra!
    CAmilla

    SvaraRadera
  5. Dina jeans är så snygga. Just att du vågar göra dem lite smalare i benen känns fräscht efter alla puffbyxor som varit inne i bloggvärlden så länge. Gillar särskilt gylfen du sytt som detalj på byxan. Hälsn Anna

    SvaraRadera
  6. Vad söta de små bebisbyxorna var. Farliga att se på för man blir väldigt sugen på smått... Hoppas att du får en skön vecka!

    Kram Anna-Lena♥

    SvaraRadera
  7. Tuffa och snygga jeans! Ser ut att vara en bra modell som passar även smala barn. De liknar Villervalla jeansen som jag har åt mina barn och är jättenöjda med! Kul att du fått 2 awarder förra veckan, det är du värd, du har så trevlig blogg och delar med dig av så mycket!

    SvaraRadera
  8. Grattis till din award!
    O vilka sööööta byxor!!! Man önskar ju att man haft en liten knodd som kunde tulta runt i dom fina! Duktiga du, så mycket fint du skapar!
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  9. Heeeej!! Hittade hit då jag såg dig som följare av min blogg. Blev helt till mig av din blogg och framförallt dina underbara barnkläder!! Jag äslkar det udda, lite unika och tycker dina kläder är superfina! Kommer absolut tillbax för fler tittar :D Kram

    SvaraRadera
  10. Hej, länge sen sist! Hoppas du mår fint! ska försöka att kommentera lite oftare igen.
    Så söta brallor. Grattis till awarden också!
    Blir jätteinspirerad på japansk mat av inlägget undertill. Den ser både nyttig och god ut. Jag lämnar också periodvis bort gluten, även mjölkprodukter lämnade jag bort ett tag. Min mage tål inte riktigt det. Men det blir väldigt jobbigt då jag är allergisk mot annan mat också. Vegetarian orkar jag inte vara längre p.g.a. det.

    SvaraRadera
  11. Tack!! Vad glad jag blev. Lycka till på Galleri Hemsytt.

    SvaraRadera
  12. Grattis till din Award! Å visst blir man lite varm om hjärtat när någon tänker på en!
    Tycker att du har en "GLADBLOGG" blir glad av att kika in hos dig för du bjuder på både Mattorna på min balkong har jag köpt på blomsterlandet... såg att de hade dem på rusta...billigare ;)
    Kramen Mimmi

    SvaraRadera
  13. Söta muddjeans - svart e ju perfekt så inte ev. smuts syns :)

    SvaraRadera
  14. Stilig bukse, og grattis med award :)

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!