måndag 7 juni 2010

Lite gott i trädgårdslandet


Torkade bondbönor är så gott, dessa köpte jag när vi var i Japan. Jag vet inte om jag kan få tag i dem i Sverige, jag har köpt det någonstans men minns inte var. Kan nog ha varit i en av butikerna i Skärholmen som säljer utländsk mat och delikatesser.


Nu är grönsakslandet fullt av bondbönsplantor. Jag vet inte om jag skall försöka rosta några, de är så väldigt goda kokta också. Jag kanske ska prova att frysa in i år men det kanske inte går. Någon som vet, har ni sett dem i frysdidken?

Rädisorna börjar bli färdiga och nya frön måste nog planteras ner nu.

Förra året satte jag alldeles för lite dill så i år finns det på två ställen och persiljan lyckades jag inte alls med, det hände ingenting i krukan. Fröna verkar trivas bättre i landet än i krukan. Jag misstänker att det är lättare att hålla jorden fuktig där.

Titta vad som kom upp igen i år, förra årets kronärtskocka. Jag sådde några förra året och de växte och fick fina blad men sedan hände inte så mycket mer. Jag trodde inte att de klarade vintern men när jag började gräva och fylla på med jord i år såg det ut som det var lite liv i roten. Jag grävde upp dem och planterade om dem på en annan plats och av tre var det en som klarade sig. Så nu hoppas jag på goda kronärtskockor som kan doppas i salt och smör.

Idag kom ett litet paket i brevlådan med min vinst från Alla kan sy. Vad det var i den får ni se senare i veckan.
Ni får ha en härlig dag i solen och glöm inte bort min utlottning av en sommarkjol här.

9 kommentarer:

 1. Oj vad det växer! Gröna fingrar verkar du ha oxå... I vårat land har det bara visat sig små, små gröna blad av sallad. Det lär nog dröja ett tag innan vi kan skörda.
  Ha en fin måndag!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 2. Tänk att ha ett trädgårdsland! Så härligt det ser ut! Nu längtar jag till semestern och landet!

  SvaraRadera
 3. Det växer så det knakar hos dig. Både dillen och ärtorna är mycket större än hos mig.
  Bondbönor har jag inga, tycker de tar sådan plats, men de är supergoda och supersnygga, så jag ångrar nästan att jag inte sådde några. Det kanske inte är för sent än?
  Det ser i alla fall ljuvligt ut i ditt land.
  Läste i förra inlägget att ni varit och fikat på Zetas, och håller med dig, de har underbart fika, skulle faktiskt kunna åka dit bara för den sakens skull( fast jag har tio mil dit:))
  Ha en härlig vecka!
  Camilla

  SvaraRadera
 4. Så gøy å se andre sybloggere som koser seg med hage-prosjekter nå når sommeren kommer!

  SvaraRadera
 5. Så det växer hos dig! Men har man som mig inga land kan det ju inte heller växa. Vår basilika och mynta som vi haft inne under vintern åkte dock ut innan helgen och bara på dessa dagar kan jag se hur de gillar det.
  Hoppas veckan blir bra.
  Kram Cia

  SvaraRadera
 6. Vilket härligt trädgårdsland du verkar ha med godsaker - och kakorna i föregående inlägg ser smakfulla ut!

  SvaraRadera
 7. Hej
  Vist är bondbönor goda, jag gör så här; När jag sätter potatis, sätter jag en böna också, de trivs så bra tillsammans.
  Jag gör, för det mesta soppa, så här; Färska morötter, bondbönor, vatten, grönsaksbuljong och vitpeppar, det ska "smaka" vitpeppar.
  Sen har jag i mjölk och reder av med mjöl.
  Njut med en ostmacka till.

  Jag förväller bönerna i tre minuter, sen fryser jag ner dem.

  Lycka till med bönerna.
  Kramar
  /Maggan

  SvaraRadera
 8. Åh vad gott allting ser ut! Torkade bondbönor... måste jag prova någon dag! Och vad flitig du är i landet! Får riktigt dåligt samvete. I mitt land växer det hundkex. Det kan också vara vackert dock :)

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 9. Så fint det ser ut iträdgården, mycket har ju kommit upp! Bondbönorna ser goda ut. torkade sojabönor har jag någon gång ätit.

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!