onsdag 30 juni 2010

Puffbyxa till prickig klänning och en hätta



En kompis till mig ska gifta sig om en dryg vecka och idag var hon här och hämtade sin klänning. Hon hade en köpt klänning och ville ha hjälp med axelband och piffa upp den lite. Bilder kommer efter bröllopet. Jag håller också på med en bröllopsklänning till en annan kompis, som måste sys från grunden.Men den får ni vänta till september innan ni får se.

Eftersom dottern till brud nummer 1 ännu inte fick något efter födseln fick hon ett sex månader försenat klänningset som består av en prickig klänning i babystorlek och en vit puffbyxa med ankstjärt och en liten hätta. Hon fick själv välja vad hon ville ha i mitt jätteröriga syrum.

Modellen kommer från Kånkarong och jag vet inte om hon har den med på sin blogg. Hon hade den modellen på Galleri Hemsytt sydd i retrotyger, det är som en slags sjalettmössa. Mina är sydda i två lager tunna bomullstyger, prickigt på utsidan och vitt på insidan. Sedan har jag kantat den med lite brodyr fram.


Man kan också vika upp brodyrkanten så ser man ögonen på den lilla bättre. Eftersom jag sydde på brodyren utan att ta bort tyg i framkant så är den nästan två cm längre. Det gjorde att den blev lite för vid upptill så nästa gång får jag nog ta bort brodyrbredden eller sy ett veck uppe så att den inte strutar sig. Jag skall se om jag lyckas få några bilder på bröllopet.


Idag har det varit ännu en varm solig sommardag och det verkar inte mina barn ha förstått. De satt i gummibåten med flytväst, mössa och vantar. Och inte bara en mössa - Juliette har två och Leonard har lyckat klämma på sig tre.

Just nu är det lite glest mellan inläggen och det känns som det kommer att vara så hela sommaren. Tiden räcker inte riktigt till just nu. Man vill ju hinna njuta av sommaren innan den tar slut. Men mellan roliga sommaraktiviteter håller vi på att rensa och städa upp i förrådet dit jag ska flytta ner och det kommer att bli en kombinerad syatelje/butik, det skall bli så kul.

Juliettes rum är snart färdigt och pojkarnas ska inredas. Jag har en brudklänning och två klänningar till mig som ska sys. Dessutom är det en hel del som måste vattnas nu när det är så varmt, det blir en kvällssyssla.
Det låter som mycket men sakerna anpassas efter vädret. Om det är varmt och soligt så badar vi. Vi tar dagen som den kommer helt enkelt. De två senaste dagarna har vi bara badat och igår tog Kenneths bror med oss på en båttur, sedan blev det bad hos farfar.

Nu ska barnen läggas och växthuset vattnas. trevlig kväll!

16 kommentarer:

  1. åh så söt klänning och härliga ungar!

    SvaraRadera
  2. Supersöt klänning och hatttan måste jag prova mig på!, kram!

    SvaraRadera
  3. Hej! Vad du är duktig... att sy en brudklänning måste ju vara något av det absolut svåraste man kan göra i sy-väg! Barn-klänningen och hättan är ljuvligt söta :), likaså dina barn! Kram/Annie

    SvaraRadera
  4. Jag gör precis som du - när solen skiner är vi ute. I går var det lite mulet och då blev det en ny gardin i lillkillens sovrum.
    Den lilla hättan var så söt. Och vad spännande med en butik!
    Lycka till med alla stora syprojekt och ha det härligt i solen!
    Kram
    Ellinor

    SvaraRadera
  5. Åh, så søtt sett!
    Og brukekjole sying, wow!!Gleder meg til å se:)

    SvaraRadera
  6. Underbart med sol och värme igen. Jag och barnen har bara varit sista dagarn men nu är det dags att packa. Imorgon fyller vi två bilar och drar söderut och mellan allt hårt arbete hoppas jag vi får lite tid för annat också.
    Trevlig sommar och lycka till med "flytten", spännande planer må jag säga.
    Kram Cia

    SvaraRadera
  7. Helt underbara!! Superfint! 8-)

    SvaraRadera
  8. Vilket fint set! Hättan var ju bara så ljuvlig, smart med brodyren som kan vikas upp!

    SvaraRadera
  9. Nydelig kjole! Og så spennende med sy-atelier og butikk!

    SvaraRadera
  10. Vilket sött set - ljuvlig hätta!
    Passa på att njuta av sommaren - det gör nog vi alla i "handarbetsbloggsvärlden" :) Jag håller också på att rensa i källaren där jag har min "syhörna" - kul att du kommer att få en atelje/butik!

    SvaraRadera
  11. Fnissar för mig själv här!
    Vilka gulliga ungar med mössor på!

    Och vilken söt klänning också.
    Man bara måste le när man ser sånt.

    Ha sköna dagar och tack för dina rader hos mig/
    Kram Hannis

    SvaraRadera
  12. Jag är djupt imponerad av hur duktig du är
    Sköt om dig och njut av sommaren
    Kram Agneta

    SvaraRadera
  13. Den lilla prickiga klänningen är bara så fin och den lilla hättan med. Hoppas ni får en härlig sommar.

    Kram Amanda

    SvaraRadera
  14. Klänningen är SÅ fin! Synd att Gustav inte är en tjej ;). Önskar er en härlig helg!
    Kram Lotta

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!