måndag 19 juli 2010

Sommarförvaring för täcken



När värmen kom behövdes inte längre de varma duntäckena. Det är ett problem varje år, var ska de tjocka täckena förvaras? Jag köpte en påse man suger ur luften ur på IKEA förra året men de höll inte tätt, dessutom är de inte så roliga att förvara synligt.

Såg att Ellinor med bloggen Ellas hus hade gjort så fint med kuddar och filtar på skåpt, men jag hade då inga kuddar eller täcken över. Och man kan ju inte köpa fler kuddar bara för att ha fint på skåpet. Men förra veckan kom jag på en smart lösning, varför inte lägga täcken i kuddfodral. Det blir fint och täckena skyddas från damm. Jag tittade igenom bland mina gamla kuddfodral och hittade dessa i olika blå/gröna toner. Perfekt eftersom det ska bli de nya färgerna i sovrummet. Dessa hade vi i vårt första hem för tio år sedan då vi hade sängen som soffa och säng eftersom lägenheten var så liten. Kuddfodralen är sydda av ett IKEA-tyg.


Spegeln har nu fått sällskap av en gammal kamera med fin väska och hänger tillsammans med en gammal svandunsboa. Jag har inte köpt boan, den gavs bort eftersom de inte var flamsäkra när jag jobbade på H&M. Spegeln har dessutom fått flytta till andra sidan om skåpet.


Den här stolen fick jag av min mamma och har lovat att jag inte ska måla den vit eller någon annan färg. Jag vet inte riktigt vad jag skall göra med den, jag kanske bara syr ett överdrag som matchar med sänggaveln (som är under konstruktion i huvudet).

En liten detaljbild på klänningen som jag hade på bröllopet förra helgen, jag ska försöka ta bilder med den på.


Leonard mår nu mycket bättre, han är lite svag i benen och orkar inte stå och gå länge. Prata gör han också en hel del nu och det är aldrig en tyst minut. I helgen har familjen varit delad i två. Jag och Leonard har varit hemma och tagit det lugnt och Kenneth har varit i Motala på 40-års kalas med Juliette och Elliot.

Ni får ha en mysig dag i sommarvärmen och idag verkar det ha blivit lite svalare men solen skiner.

8 kommentarer:

  1. Skönt att lillen blivit bättre. Jätte fint du gjort med täckena, skåpet du lagt dem på var verkligen superfint...!

    Kram Mia

    SvaraRadera
  2. Vad fint du gjort med täckena.Skåpet du lagt dem på var ju helt underbart.Bara så vackert.Önskar dej en skön dag.kram Rita ♥

    SvaraRadera
  3. Smart lösning. Den kanske vi kan använda här på landet.

    Vi har tänkt en massa på er och är glada att det går åt rätt håll. Hör av er om ni vill komma hit. Ett bad och en glass i Trosa kanske kan sitta bra så småning om...

    Stor kram

    SvaraRadera
  4. Vilken fin klänning och kudar och allt! Vad bra att höra att din lillprins mår bättre, kramar från oss till er alla!

    SvaraRadera
  5. Kjempesmart løsning med kuddfodral sånn!

    SvaraRadera
  6. Vad bra att sonen är på bättringsvägen :). Så snyggt att "gömma" täckena i fina kuddfodral! Jag har också lite filtar och extra kuddar uppe på ett gammalt skåp, men du har ju utvecklat idén ännu ett steg längre, smart :). Kram/Annie

    SvaraRadera
  7. Vad smart du är! Skulle aldrig ha kommit på tanken... Snyggt blev det och skåpet är heeeelt otroligt vackert!

    Kram/ Anna

    SvaraRadera
  8. Perfekt! Fint OCH praktiskt - mig gilla!

    Skåpet är helt magiskt vackert. Vill ha!

    Kram
    Cathrin

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!