söndag 22 augusti 2010

Lite blandatJag har satt som mål att jag ska försöka sy barnens kläder i den mån jag hinner och kan. Jag vet ju inte hur länge till den äldsta tillåter mig att sy hans kläder, men så länge jag syr efter hans önskemål så skall det nu funka ett tag till.

I lördags var vi på namngivningsceremoni och kräftskiva. Barnen hade på sig kläder från Kinoko, både överdelar och underdelar. Vi var på deras landställe, ett helt underbart ställe vid vattnet, med en stor härlig gräsmatta med hängmattor och gungor mellan björkarna.

ä

Det var en liten pojke som skulle döpas och han fick ta sig ett litet dopp i sjön med de minsta och sötaste flipflop-sandalerna jag sett. Det bjöds på god mat, fika och trevligt sällskap.


Idag har jag suttit i mitt lilla rum hela dagen, då och då kommer ett av barnen in och vill prata eller pyssla. Juliette hade med sig en bit pysselfilt och ville sy något. Eftersom det är lite småkyligt fick hon sitta på en virkad matta i den lilla hörnan där allt färdigt ligger (som även kommer att vara den lilla butiken). Ni ser inte fel, den är pytteliten (cirka en kvadratmeter). Men den är mest till för att göra det lättare att se vad som finns för mig och andra som besöker.
.
Detta är resultatet av Juliettes pyssel. Hon har sytt dem båda två helt själv, jag har bara hjälpt till att få tråden i nålen som åkte ut några gånger. De är så söta och har redan fått nya familjer. Jag fick ta en snabb bild innan hon ivrigt sprang ut för att ge dem till sina grannkompisar.

Idag blir det en sen kväll, lite smått som måste fixas inför Galleriet. Ni som bor eller är i Stockholm är varmt välkomna till invigningskvällen med dryck, tilltugg och fina erbjudanden imorgon måndag kl 16-20.

Jag kommer att stå där hela veckan förutom på lördagen och söndagen, om någon känner för att titta förbi. Jag ska även den här gången försöka bära egensydda kläder. En prickig damklänning är under konstruktion, den finns än så länge endast på papper men den ska jag försöka sy veckan som kommer när jag inte är på Galleriet. Mer om öppettider och var vi är hittar ni här.

9 kommentarer:

 1. Det är en speciell lycka att ha en mamma som syr åt sina barn. Min mamma fick sy ett och annat åt mig ända tills jag flyttade hemifrån. Enligt mina anvisningar så klart :)

  Kram, Outi

  SvaraRadera
 2. Fina små figurer hon sytt! :)

  SvaraRadera
 3. Så synd att jag inte bor närmare. Jag hade gärna tittat förbi.

  Kram Amanda

  SvaraRadera
 4. Hallojsan!!

  Du fortsätter att sy och göra underbara kläder .. Längtar tills jag får blir mormor (inget på gång ännu)..så jag åter igen får frossa i barnkläder!!

  Dottern din är också riktigt duktig och fantasi full!!

  Ha en härlig, solig måndagskväll!!

  Kramis Sanne

  SvaraRadera
 5. Oj, vad duktig dottern är! Hon måste brås på mamma.
  Lycka till med galleriet och hoppas att öppning gått bra. Hade jag bott närmre hade jag gärna tittat in...
  Kram
  Ellinor

  SvaraRadera
 6. Vad roligt med galleri och butik! :) Lycka till, hoppas att det går bra!

  SvaraRadera
 7. Håller med, de var de sötaste och minsta flipflops jag sett. Men garderoben var ganska liten, den med! :) Lycka till i veckan nu! Det kommer säkert att gå kanon!

  Kram
  Cathrin

  SvaraRadera
 8. Skulle så gärna vilja komma förbi galleriet. Får nöja mig med att skicka dit mina Stockholmsbekanta. Lycka till!

  SvaraRadera
 9. Halloj hjärtat. Sorry för dåliga närvaron på sistonde. många nya inlägg här att ta igen . gör det bums :) ja det var nog dem minsta flippfloppen jag sett , så söööta

  Kramar Malin

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!