måndag 4 oktober 2010

En virkad våningstårta


Eftersom jag inte har körkort blir det många promenader och cykelturer fram och tillbaka till skolan och kyrkis. Hur länge jag kommer att cykla beror på vädret och i måndags var det kallt, men vantar och sjal värmer gott. Under cykelturerna hinner jag tänka lite och i fredags kom jag på att en riktig bröllopstårta är ju inte ensam utan den har flera vänner i olika storlekar.


På kvällen började jag virka dem. Den största enligt receptet, den andra en varv mindre och den sista tårtan ytterligare ett varv mindre. Resultatet blev en virkad minibröllopstårta.
Jag skrev i receptet att sidorna skulle virkas i yttre maskbågen och det har jag tydligen inte gjort själv innan. Jag har virkat i den inre vilket har gjort att den fått rundade kanter. Sista (på bilden mittersta) tårtan virkades i yttre maskan och det blev så mycket finare.

Istället för ett brudpar högst upp fick det bli en väldigt stor ros. (Den här är virkad i inre bågen).
En blompinne målades och sågades till rätt längd och alla pappersbitar och vadd fick hål innan tårtan syddes ihop så att pinnen skulle få plats i mitten.

Önskar er alla som tittar in i dag en härlig höstdag.

13 kommentarer:

 1. Vilken fin!!! Försökte ringa dig. Kolla Facebook.

  SvaraRadera
 2. Otroligt fin! jag vill prova men jag vet inte vardör virkningen vill inte mig!

  SvaraRadera
 3. hihi vilket underbart recept på en tårta :) lite för komplicerat för min del men ack så vackert . Du borde ju faktiskt starta ett bageri :)

  Kramar Malin

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig tårta! Jag har inte heller något körkort ;). Önskar dig en fin start på veckan!
  Kram L

  SvaraRadera
 5. Som en ljuvlig dröm. Så fint!
  Ha det gott i veckan!
  Kram
  Ellinor

  SvaraRadera
 6. Så underbart söt!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 7. Världen är bra liten!HAHA..jag har ju oxå följt dej då o då o så har vi vart på samma bröllop men nu känner jag igen dej..vad skoj!!Vad kul att du gillade mitt tal,det var verkligen nervpirrande att stå inför så många folk..Hoppas du hade det trevligt!!Det var fantstiskt fint!Vad kul att se att du har en egen shop,underbart!!Och förstår att du blev inspirerad av bröllopet,jättefin tårta!! Kram =)

  SvaraRadera
 8. ÅH vilken sööt tårta!!
  Vad påhittig du är Mia:)

  Ha en trevlig vecka!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 9. Wow! Den var riktigt fin :).

  Märkte nu att den bruna klänningen i tidigare inlägg var en barnklänning, inte åt dej själv som jag till först trodde (fastän jag tror att du oxå skulle passa jättebra i en likadan :)).

  Kram/Annie

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!