måndag 25 oktober 2010

Nytt i barnens lekkökI helgen har vi plockat och städat upp lite i trädgården och i lekstugan. En madrass och några lådor har tagits in i värmen. Bland annat dessa små söta trädlådor som vi köpte i Japan för 100 yen (ca 8 kr/st). Vi tog med oss tre stycken hem och de har fått stå i lekstugan hela sommaren men nu när vintern närmar sig gör de mer nytta inomhus.

I en av lådorna ligger det några ägg i trä, även de från Japan.

Jag har tidigare skrivit och visat bilder på barnens lilla lekkök och de bilderna hittar ni här. Det här är den bästa leksaken och mest "lekta" platsen i hela huset, både av våra och andras barn. Vi hade en liten kräftskiva i lördags (ja, liiite sent) och det var sju barn här mellan fyra och åtta år, och alla tyckte det var lika roligt att leka här. Eftersom det står i köket var ljudvolymen ganska hög när de slamrade och fixade med maten då vi blev serverade smörgåsar, glass och tårtor.


Detta var inte något som de serverade. Cheesecake hade vi inte ätit på länge och jag fick ett ryck och bakade en i lördags, enkelt och gott. En riktig fettbomb men den sura passionsfrukten på gjorde att den bara kändes lite onyttig. Är det något som är intresserad av receptet så går det bra att maila mig.

8 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag kan tänka mig att barn tycker om att leka i det fina köket!!! Önskar vi hade plats med ett så fint kök för barnen.
  H. Sussu

  SvaraRadera
 2. Vilken underbart fin blogg du har! Barnköket är jättemysigt. Vi har också byggt ett som är lite mindre än erat men även hos oss är det den absolut bästa lekplatsen i hela huset, barnen älskar köket!

  SvaraRadera
 3. Oj så fint kök! Förstår att barnen gillar att kocka där :). Trälådorna var verkligen snygga!
  Kram/Annie

  SvaraRadera
 4. Åh, vilket sött kök! Förstår att barnen trivs där. Trälådorna var så fina! Cheesecake med pasiionsfrukt är sååå gott!

  Ha en fin vecka!

  Kram Anna-Lena♥

  SvaraRadera
 5. Vilket fantastiskt fint kök! Förstår att det är poppis!

  SvaraRadera
 6. Jag säger det igen, jag älskar barnens kök!!!
  Å angående ett tidigare inlägg så gillar jag dina kläder just för att de är så softa och "oskrikiga".
  Skönt att ni börjar bli klar med omflytten.
  Trevlig vecka!
  Kram Cia

  SvaraRadera
 7. For et nydelig kjøkken Mia - ungene dine koser seg nok der:-)
  Ha en fin start på uken,
  klem Hege.

  SvaraRadera
 8. Åh, vilket fantastiskt fint kök! Och vad smart med de små IKEA-byråerna! Vår dotter hade också ett litet kök när hon var mindre, men det var ju långt ifrån såhär fint! :-)

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!