fredag 10 december 2010

Ge bort en sillburkAtt koka knäck är inte det roligaste för barnen, det enda de kan hjälpa till med är att lägga upp formarna på en plåt och lägga i den hackade mandeln. Annars är det bara en enda lång väntan. I år har vår knäck fått mandelspån istället för hackad mandel vilket var både lättare och finare. Även om Leonard efter några mandelbitar brände sig då ha la i det lilla fröet (som han kallade mandeln).


Mitt första julpysseltips i år får bli en favorit i repris från förra året: Julgodis i sillburk.

Diska och lufta Abbas kantiga sillburkar (man vill ju inte att julgodiset ska smaka fisk). Lägg i knäck eller annat julgodis och klistra på tyg eller papper på locket, enkelt, billigt och miljövänligt.
Självklart går det bra att använda en vanligt syltburk också eller varför inte en gammal barnmatsburk. Vardagsresa har en utmaning där bästa idén till hur man kan återanvända en barnmatsburk vinner en hemligt present.

Trevlig helg önskar jag er alla som tittar in idag och skulle ni få lite tid över kan ni ju alltid koka knäck.

5 kommentarer:

 1. Jag älskar knäck men lyckas aldrig få till det själv. Kanske ska man ge det ett försök i år!

  SvaraRadera
 2. Knäck är det godaste julgodiset! Har inte gjort någon än dock,då jag förra året var ute i god tid och knäcken då var slut långt innan jul!

  KramPernilla

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset!! Jag är urusel på att hitta idéer vad gäller "göra själv och ge bort"! Men det här skulle jag kunna kopiera - blev ju jättefint!!

  Önskar dig en fin inledning på helgen!

  Många kramizar aka

  SvaraRadera
 4. Tror inte det finns tid för knäck i helgen heller. Men hoppas på att skola*2 nu lugnar sig lite så jag får börja julmysa.

  Smart och enkelt tips du ger.

  Kram och trevlig helg!
  Cia

  SvaraRadera
 5. Hej! Vilken fin present att ge bort! I fjol bakade jag småbröd och förpackade i glasburkar, men knäck var en riktigt bra idé!
  Kram/Annie :)

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!