måndag 10 januari 2011

En klänning till mig

En rulle broderad batist köptes när jag var på Formex förra året och har väntat på att bli något. I går blev det äntligen en klänning och jag har använt samma mönster som till den blommiga och prickiga klänningen.

Jag undrade varför det inte var brodyr hela vägen ut till stadkanten och var ganska irriterad över det, eftersom kjoldelarna inte riktigt fick plats. Men när jag skulle göra skjortknäppningen kom jag på att det faktiskt var finare utan brodyr, men fortfarande i samma färgnyans. Det brodyrlösa området kändes då i stället väldigt litet. Det skulle räcka till en krage också, så därför fick lite brodyr följa med.

Även ärmuppslagen är sydda i brodyrfritt tyg.

Till klänningen kommer jag att använda mammas gamla skärp...

....som jag äntligen har hittat ett par skor med skaft som matchar till. Jag har ännu inte bestämt mig för om jag ska behålla dem. Jag vill helst att sulan och klacken hade mer trä- och läderutseende istället för det svarta gummit. Men öppet köp gäller en vecka till, så jag har lite tid på mig att bestämma mig.

10 kommentarer:

  1. Vad kul att du hittade till min blogg så jag hittade till dig med :) Vilka härliga kläder och vilken söt header du har! Nu ska jag titta närmre på ert dockhus och barnens lilla kök :) Ha en fin dag! Kramar från Emilia

    SvaraRadera
  2. Oj, for en supersøt kjole! Så yndig og fin:)

    SvaraRadera
  3. Gud så fint! tycker skorna är superfina! och klänningen gudomlig! KRAM

    SvaraRadera
  4. Snygg klänning. Gillar stövlarna med.

    SvaraRadera
  5. Gud så snygg klänning, ljuvlig - fattar inte hur du får till det så där!!??!!?? Och skorna passar ju som hand i handske! Jag skulle behålla dem! Perfekt ruffa till en ljuv klänning, like It - snyyyggt!!

    Kraaaaaaaaaaaam aka

    SvaraRadera
  6. Hej Mia!
    Attans vad snyggt! Det läckra bruna skärpet i midjan blir pricken över i!

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  7. Verkligen jättesnygg klänning! Snyggt att matcha skärpet och skorna.

    SvaraRadera
  8. Så söt banner,:-) Kram Stina

    SvaraRadera
  9. Men kängorna var ju kanon, var har du köpt?! =)
    /Linda

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!