måndag 8 augusti 2011

Familjesushi


Om man inte tycker att man har tid att göra egen sushi är det här ett lätt och snabbt allternativ. Allt gott man vill äta skärs upp och läggs upp på fat, därefter gör man sin egen "sushi-pizza" med algark som botten. Vi brukar även kalla dem för japanska korvar då de ser ut som det när man viker upp kanterna (för att inte tappa allt på bordet).


Lillebrors favorit var friterade räkor panerade i asiatisk ströbröd och som doppas i en sötstark sås. Till maten drack vi kallt grönt te, det svalkar gott när det är varmt ute.

Jag inser nu att jag skulle tagit fler bilder på sushi-pizzorna men man kan ju inte fota under hela middagen. Här kommer i alla fall en kort ordningsbeskrivning för den som inte riktigt förstod

Noriblad (dela ett stort i fyra mindre)
Ris plattas ut över noriarket
Lägg på önskat innehåll åt samma håll
Vik upp kanterna för att hålla allt på plats
Doppa i soja (och wasabi)
Ät och njut!

6 kommentarer:

 1. Oh herre jösses vad smarrigt det ser ut! Efter en vecka i Italien med bara pasta och pizza är jag galet sugen på t.ex. sushi nu! Och dom här bilderna gjorde ju inte suget mindre direkt... :-)

  SvaraRadera
 2. Ser underbart gott ut!! Å så sugen jag blev.

  Kram Cia

  SvaraRadera
 3. Så gott det ser ut!!!

  Ha en fortsatt fin dag!
  Kram Elina

  SvaraRadera
 4. Oh ser underbart gott ut! Färgglatt och nyttigt! Efter 14.5 timmar i bil igår så vill min mage äta annat än road diod, kynske sushi utan den råa fisken idag....

  SvaraRadera
 5. Aha, det lät som en överkomlig variant! Måste prova det nån dag -jag älskar sushi...
  Ha det fint!
  Kram Cecilia

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!