onsdag 21 september 2011

Morgonstress
Vi kommer nästan alltid försent till skolan, ibland en minut och ibland fem eller tio minuter när det är som värst. Igår var en sådan sen morgon, trots att vi vaknade 20 minuter tidigare än vi brukar. Jag går hellre upp lite senare så vi inte hinner med mer än det som måste göras som att klä på sig, äta frukost och promenera till skolan. För om vi har för mycket tid börjar de leka vilket är jättebra - om man inte ska till skolan.

När de väl börjar leka vet man att man måste tjata för att få ner dem till köket och äta. I går fick lillebror och storasyster för sig att hundarna måste äta frukost med oss. Så innan de sätter sig ner för att äta havregrynsgröten börjar de plocka fram frukost till hundarna i deras lekkök (som står i vårt kök). Storasyster var noggrann, hundarna står fint på rad med egna grötskålar. Jag har inte rört hundarna eller skålarna utan fotade dem direkt när jag kom hem efter lämningen.


Lillebror lade alla på ett fat där de fick dela på maten. Men det ser snarare ut som de leker.Hur ser era morgonar ut?

7 kommentarer:

 1. Brättet är fodrat med något sorts tjockt ganska grovt fodertyg, åtminstone delvis konstgjort material. Vet nog inte vad det heter, men fick det i tygaffären då jag bad om grovt tyg passande för hattbrätten.

  Våra morgnar går rätt så smidigt, eftersom vi för varsitt barn, ena till skolan och andra till dagis. Men så har vi också väldigt nära till båda två, tar 5 minuter att springa om det blir bråttom! Men visst kan det vara motigt med påklädande och att komma iväg.

  SvaraRadera
 2. Jag bävar inför vintern med alla kläder! Hua... Men eftersom Matilda har börjat skolan nu så måste jag ta bilen och då går det bättre att komma i tid. När jag promenerade med vagn så var det så mycket som var intressant för de små liven på vägen att tiden det tog varierade vääääldigt! ;0) Jag har mejlat dig!

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 3. Här gäller det att vara superstrukturerad, funkar dåligt om fröken är sen liksom ;). I år har jag det lämpligt då alla tjejer är på samma skola som mig, inga "onödiga" rundor runt byn för lämning på olika ställen. Å just nu lämnar jag de två stora hemma ca 20 min då de hellre åker skolbussen till skolan än häckar på tom skolgård.
  Men jag håller med det gäller att det bara finns tid för det nödvändiga.

  Ismaskin står på önsklistan här hemma oxå, men blir nog inget med det i vårt gamla kök ;).
  Kram Cia

  SvaraRadera
 4. Ja, dottern ville hemskt gärna leka garnaffär hemma imorse trots att vi försovit oss ;)

  Superfin kjol med rosett!

  SvaraRadera
 5. det kan ju vara trevligt med lite lek på morgonen .. här är det inte lek och skratt kan jag lova . försöka få liv i en tonåring är nästan som att leka med döden .ha,ha..
  tur att grabben är snäll och bara låter illa .
  minstingen är självgående tack och lov

  SvaraRadera
 6. Hehe! Söta hundar. Här Måste leksakerna också ofta äta frukost.

  Och i stort kan man väl annars säga att om M är hemma kan jag ta det lugnt eftersom vi är två om morgonsysslorna och han sen lämnar, vilket också betyder att JAG inte behöver hinna göra mig klar. När han reser är det desto stressigare och vi kommer oftast precis i tid till skolan. Och givetvis ser Fröken Löken alla "luckor" som dyker upp och ska börja pyssla, läsa bok, leka eller spela nintendo. Att jag ända sen hon började på dagis har sagt att FÖRST gör man sig klar och sen får man se vad klockan är, det har inte fastnat på minsta lilla sätt. ;-)
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Jag känner igen det där med att blir det för mycket tid över så börjar de leka eller pyssla med annat och tappa fokus direkt. Lillebror måste man följa efter och styra, han glömmer från en sekund till en annan vad det var han skulle göra. Klä på sig till exempel. Storasystern är duktig, hon gör som man säger, nästan jämt. Men sen kan hon i stället bryta ihop för att ärmarna är för korta på nysydda blusen till exempel. Det hände i morse. Vi har ändå väldigt bra mornar numer. Lillebror slutade med välling i somras och nu äter vi frukost tillsammans hela familjen och TV hinns inte med. Och det efterfrågas inte heller längre vilket är väldigt skönt.

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!