fredag 21 oktober 2011

Lite virkat

Ibland behövs det inte mycket för att man ska få köket att vara i balans. I vårt fall var en möbel som saknades och den hittade jag i vardagsrummet och stod här innan. Jag har länge tyckt att den varit lite tråkig och fick ett ryck och flyttade in den till köket. Då insåg jag att det är ju här den hör hemma. För helt plötsligt var den inte så tråkig och ful, det var helt enkelt en köksmöbel och inte en vardagsrumsmöbel. Det är så trevligt med lösningar som inte kostar någonting, förutom tiden att flytta den. Och det är oftast billigare och går snabbare än att leta efter rätt möbel.


Stolarna är äntligen vitmålade allihop och väntar på att få virkade dynor. Grytlappen virkades för länge sedan och väntar på kompisar i andra glada färger. Bordet har små glas, vaser och gamla vinägerflaskor, fyllda med mynta från trädgården och de sista pelargonerna.

Ett runt silverfat har blivit vårt frukostfat med kanel, råsocker och honung (som barnen har på havregrynsgröten). Tändstickor och ljus i kronan är ett måste nu när kvällar och morgnar börjar bli mörkare och eftersom vi inte har någon taklampa.

Önskar er alla som tittar in en trevlig helg!
Mia

5 kommentarer:

 1. Så fint! Sådana virkade dynor skulle jag vilja göra. Finns det nåt mönster eller beskrivning på dem? Jag är ju liksom lite nybörjare på området just nu... Kramar Kicki

  SvaraRadera
 2. Fina detaljer - både virkade och övriga!

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder du bjuder på idag! Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Ja det är dom små detaljerna som gör det! En liten förändring kan göra mycke och förnya tillvaron! Roligt att läsa din blogg! Annika

  SvaraRadera
 5. Åh så fint med virkade stolsdynor, vilken fin idé!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!