onsdag 2 november 2011

Fjärilarna har landat

Innan jag skriver om fjärilarna vill jag bara tacka för alla fina kommentarer som ni lämnade igår om julstrumporna. Jag blev så glad när jag läste dem. Kanske dyker det upp några fler strumpkalendrar i andra bloggar och hem. En strumpa varje dag och den blir färdig lagom till 1 december.


Nu är det snart dags för oss att fira en 7- åring och inbjudningskort till kompisar har gjorts. Bästa stället för inspiration (alldeles för mycket) och sortiment är Panduro så jag och dottern gjorde ett besök där i helgen. Efter att ha skrivit på 18 kort är jag ganska trött i handen. Lite hjälp fick jag av Juliette med att skriva flickornas namn.

Hon valde ett glittrigt skumliknade papper i tre färger. För att lättare kunna skriva på dem limmade vi fast ett vanligt papper på baksidan. Vi hittade även jättesöta fjärilar i 3D som fick pryda ena hörnet på varje kort.

Det här med kalas är inte lätt. Vem ska man bjuda? Några barn i klassen bjuder alla flickor, vissa bjuder de som bjudit dem. Och det blir lite orättvist, speciellt om du fyller mitt i sommaren eller sent på året och inte hunnit bjuda någon ännu. Ansvaret ligger inte hos barnen utan oss föräldrar. Jag tycker att det är ok att inte bjuda alla flickor men då ska inte födelsedagsbarnet prata om kalaset i skolan (jag vet att det låter hårt men jag blir lite arg på föräldrarna).

Två kalas på raden har Juliette inte varit bjuden på. Lite ledsen är hon och jag med.... hur svårt kan det vara? Antingen bjuder man alla flickor eller de flickor som barnet leker mest med. Ingen ska behöva vara ledsen.

Nu när hon fyller år vill hon bjuda alla och det är inte för presenterna utan för att hon inte vill att någon ska bli ledsen. Och så får det alltså bli.

Ha en bra dag!

Mia

9 kommentarer:

 1. Vilka härliga kort, bra val av Juliette! Alla ska bjudas, tycker jag med! Speciellt att lämna en eller två utanför, det tycker jag inte är snällt. Men det blev lite knepigt för oss just i år, då A fyllde just före skolan började och förskolan splittrades. Så denna gång blev det blandade vänner från olika håll på samma kalas.
  Fina strumpor också. För några år sedan började jag sticka ministrumpor till en kalender. Jag orkade med tolv! Men fungerar ändå, bara att använda strumporna två gånger ;-).

  SvaraRadera
 2. Korten är helt ljuvliga!

  Och visst är det svårt det där med vilka man ska bjuda... Men som du säger (skriver) ska man dela ut inbjudaningarna i skolan eller prata om det i skolan får man nog bjuda alla.

  SvaraRadera
 3. Så fina kort! Min dotter hade älskat dem!

  Håller med om att det här med kalas är ett känsligt kapitel. Har varit med om att en tjej i klassen inte bjöds. Det var inte min dotter, men jag blir stensur när sånt händer. Precis som du säger har föräldrar ett jättestort ansvar här. Vi brukar bjuda alla flickor i klassen, men de har en väldigt liten klass så då funkar det. I år har dottern tänkt sig ett badkalas och då bjuder hon bara sina närmaste tre kompisar. Och precis som du säger har vi varit supernoga med att hon inte får prata om detta i skolan....
  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 4. Vilka söta kort!
  Fasar redan för när barnen ska börja skolan, och man måste börja tänka på sånt där.
  Fast en trend hos kusiner och andra lite äldre barn har varit att man får välja en eller två kompisar att hitta på något extra kul med, istället för kalas. Kankse vore något till nästa år?!
  Kram HönaPöna

  SvaraRadera
 5. Går Juliett i flickskola eller vad?

  SvaraRadera
 6. När jag var liten så fick jag inte välja. Jag fick bjuda alla i klassen eller så blev det inget kalas. Det blev trångt med 25 ungar, men kul! Jag tänker göra likadant med min son när det börjar bli dax för kalas.

  SvaraRadera
 7. Underbara kort! Det är ju som att få en present när man får ett sånt vackert inbjudningskort.
  Så omtänksamt av Juliette, att någon annan inte ska behöva känna som hon har gjort när hon inte blev bjuden. Det är ett dilemma det där med födelsedagskalas, det minns jag från det att mina barn var små, men det är härligt när alla kan vara med och alla får dela samma upplevelse.
  Lycka till nu.
  /Moni

  SvaraRadera
 8. Jättefina kort! Svårt det där med kalas men ännu mer viktigt att föräldrar kliver in och tar sitt ansvar. Kan märkas mycket i skolan. Nu måste jag verkligen försöka smita in i affären för att spana in allt fint.

  Kram Cia

  SvaraRadera
 9. Svar på frågan som den anonyme skrev igår är att ,- Nej, Juliette går inte i flickskola men det är väldigt många flickor i klassen. Inte konstigare än att Elliot går i en klass där det är väldigt många fler pojkar. Tråkigt nog leker inte pojkarna och flickorna så mycket med varandra i skolan. Det händer men inte ofta och varför kan jag inte svara på. Mina pojkar har inga problem med att leka med flickor precis som min dotter leker med pojkar men det är oftast utanför skolan med vänners barn. Jag skulle önska att barnen leker med med varandra som personer och inte efter kön men med vem de leker med i skola kan jag inte styra. Just nu är jag glad över att de kan leka med andra utanför skolan och att de inte säger -men hon är ju tjej eller - det är ju bara killar där. De är glada om det finns en jämnårig att leka med. Även om det vore kul och bra om de leker mer blandat i skolan.

  Nu när jag börjar skriva känns det som att jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om det här men det hör inte riktigt till min blogg. Jag råkade skriva något igår som upprörde någon kanske fler och det är väl sånt man får räkna med. Men jag avslutar det här och hoppas att jag inte upprör någon annan med det jag skrev idag.

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!