fredag 27 januari 2012

Jag sydde mig en klänning...

 
 

Jag tänkte sy mig en klänning likt de mönstrade jag sytt till Juliette, men i ett annat tyg. Gärna ett tunnare som faller snyggt, för vi vuxna har ju inte riktigt samma kroppar som barnen (vi har ju höfter). Jag vill gärna inte lägga på mer vidd just där.
 Tyget jag bestämde mig för hade legat i hyllan sedan jag gick på Tillskärarakademin och det är nästan tio år sen. Jag trodde att det skulle räcka till en långärmad klänning.
Men när jag väl gjort mönstret gick jag ut till syrummet för att hämta allt prickigt tyg, hade jag en ynklig meter. Ja, ja tänkte jag.... nu har jag redan gjort mönstret så något måste jag göra när jag väl ska sy till något mig själv. Så det var bara att göra det bästa av det.
En väldigt kort ärm med skarv (som faktiskt gjorde att det ser mer välarbetat ut) och ett veck för att få in vidden) fick det bli. Insidan fick jag skarva med vit snedslå, likaså halsringningen. Det är ju egentligen finare med samma tyg på insidan även om den bara syns när den tvättas. Men det hade blivit alldeles för många skarvar. Sen sydde jag ett sprund med lite volang runt och några gulfärgade knappar för att hålla ihop det.

Färdig!
Nöjd?

Nja, inte riktigt. Den såg ut som en förstorad barnklänning, alldeles för gullig. Inte alls som en sval luftig klänning a la 70-tal.

Men ett skärp kanske gör det bättre.... och bruna kängor. Och varför inte en pälskrage (ärvd) och helt plötsligt blev det nog lite vintage tycker jag.

Trevlig helg på er!!!

Mia

12 kommentarer:

  1. Jättefin tycker jag. Men jag är också väldigt svag för prickar.... Kramar Kicki

    SvaraRadera
  2. Superimpad att du lyckades sno ihop denna fina klänning av endast 1 meter tyg!!! Den blev ju hur fin som helst!! Och med dina tillagda assecoarer blev den väldigt vintage och det gillas:)

    SvaraRadera
  3. Hej hej!

    Den ser riktigt fin ut. Vad duktig du är!

    Ha en bra helg!

    Kram

    SvaraRadera
  4. Slutresultatet blev kanon! Med skärp och stövlar till blev det mycket a la 70-tal!

    SvaraRadera
  5. Jättesnygg! Jag har ju alltid beundrat din klädsömnad och nu håller jag själv på med en klänning genom karinottilias sew along, Det är så jätteroligt, särskilt när det alltid finns någon att fråga om råd.

    SvaraRadera
  6. En sådan hade jag gärna haft! Superfin!

    SvaraRadera
  7. MYCKET snygg klänning! Wow :)

    SvaraRadera
  8. Jag (som har en förkärlek för prickigt) tycker klänningen blev underbar!

    SvaraRadera
  9. Hur snyggt som helst!

    Jo, ang. brödet tror jag inte jag skrivit ut nåt recept tidigare. Men det är bara att höra av sig om du vill ha!

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  10. Du är ju så sjukt duktig! Den är hur fin som helst!!

    SvaraRadera
  11. På galgen är den då väldigt fin iaf.

    Hoppas vi får se en bild där du stajlat den, tror det blir super.

    SvaraRadera
  12. Vilken underbar klänning! Du är så duktig på att sy! Älskar dina kläder. Är lite sugen på något åt Maja. Älskar ju prickigt, har dock lite köpstopp för tillfället men återkommer.

    Ja, man blev ju i alla fall väldigt glad åt de färgglada cake-popsen! Färgen var så läcker!

    Kram Anna-Lena♥

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!