torsdag 8 mars 2012

Två i rad

Det är inte ofta jag bjuder på kläder två dagar i rad men plötsligt händer det just nu. Förra året var ett tufft år då många jobbiga saker hände vilket gjorde att jag inte hittade orken till att sy eller komma på nya saker. Istället gjorde jag andra saker som inte var så krångliga där jag inte behövde tänka så mycket, som att pyssla med små saker.  Men nu är problemen nästan borta och livet återgår att vara mitt med min lilla familj och allt som hör den till. Och tygerna i syrumet ropar på att få bli sydda i, jag finner ro att gå ut och komma på nya saker och ta tag i allt jag skulle göra innan allt jobbigt hände.

Nog om det tråkiga och åter till klänningen, som är sydd i marinblått ekologiskt bomull (jag tror att det är en bomullstwill). En enkel klänningsmodell med liten volangkant runt ärmhålen, bred volangkant i nederkat med lite spets, rosett med spets, sprund bak som knäpps med en söt knapp dekorerad med ett hjärta.  Ja, helt enkelt en väldigt flickig klänning i modellen men i en klassisk neutral  färg , marinblått. Jag är inte en blå person utan mer turkos (finns nog ingen som missat det). Men marinblått gillar jag, speciellt på kläder. Marinblått och sommar - det hör ihop. Det blir liksom ingen sommar utan marinblått.....

Nu skall jag ta tag i nästa sak på listan och det är börserna. Jag har en hög med spännen köpta på Japanresan för två år sedan och New York-resan förra året. Mönstren till dem ska jag pyssla med i dag.

Ha en fin dag!

Mia


12 kommentarer:

 1. Vad härligt att känna att livet återgår till att vara så som man önskar. Och jag gillar dina sy-alster, blir alltid inspirerad och sugen på att testa nåt liknande. Tyvärr räcker ju inte tiden till om man ska göraprova allt som man blir inspirerad av...!

  SvaraRadera
 2. Skönt när det väl släpper (lite av det jobbiga - oavsett vad det består av) och jisses, vilken bedårande klänning! Den är en tiopoängare.

  SvaraRadera
 3. Så är det. Inspirationen kommer och går i vågor! Jättesöt klänning! Påminner lite om 80-tal!?
  Ps. Angående min "systempåseväska". Jag använde 30 olika påsar till sidstyckena och till kilen minns jag ej exakt? Det var nog ca 5-8 st. / Annika

  SvaraRadera
 4. Oj, vad duktig du är!! Jag är helt handikappad med synål/virknål/stickstickor/symaskin och liknande... Är helt galen i barnkläder nu när man har två vackra dockor att klä ;)

  Låter så härligt att livet känns till det bättre. Har själv haft många jobbiga perioder i mitt liv och de kan ibland kännas milslånga.

  Ta hand om dig nu idag, såhär på kvinnodagen :)
  Stor kram Elin

  SvaraRadera
 5. Den där skulle min 4-åring älska! Och jag också för den delen. :) Duktiga du!

  SvaraRadera
 6. Verkligen fin!
  Jag tycker också mycket om marint på våren och sommaren... en passion jag inte alls förstår på samma sätt i november ;-)...
  Skönt att du hittat kraft och lust till detta!
  Kram!
  /Helena

  SvaraRadera
 7. Du är så duktig. Allt du gör ser så välgjort ut. Jag undrar...(har undrat länge, men inte frågat)...är detta heltid för dig? Alltså att sy, är du proffs helt enkelt? Eller är det din hobby?

  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 8. Wow, så produktiv du är! Och så himla fina saker du bjudit på i de senaste inläggen. Gillar de rara handledsvärmarna skarpt.

  SvaraRadera
 9. Ljuvligt fin är den,mgillar även linnet, kanten blev supersöt, en fin detalj.

  SvaraRadera
 10. Underbar! Så fina detaljer!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!