torsdag 13 september 2012

Pompomsjal
        

Än är det inte så kallt att en sjal behövs, men det gäller det att vara förberedd. Hemma hos oss används sjalar av alla och syster yster behövde en ny. Den virkade varianten kändes inte så praktisk att ha i skolan. 

 På Stoff & Stil hittade jag en bomullsväv med två olika sidor och tyckte att det passade fint till en sjal. Och det skulle bli en pompomsjal som jag länge tänkt göra. Faktiskt redan för många år sedan, när jag såg Rumba de Kransens fina scarf.  Långsidorna fållade jag genom att pressa runt den smårutiga sidan mot den storrutiga (se bild nr 2 - den suddiga). Kortsidorna fållade jag likadant och sydde fast pompombandet med en raksöm. 

Jag passar även på att visa er Syster ysters nya fina frisyr, ganska ny är den i alla fall. Vi började redan i somras med att klippa det lite kortare och till slut blev det så här fint. Är man inte frisör tar det sin lilla tid att få till det snyggt.

Tackar så mycket för alla fina kommentarer om den lilla babyfilten. Popetotrora frågade om jag använt samma typ av garn på alla färger och ska jag vara ärlig så vet jag inte. Men jag gick efter egen känsla och valde de som jag tyckte kändes som ull. Så filten kommer endast att tvättas i 30 grader, för jag vill ju inte riskera att den krymper ojämt efter allt jobb.

En trevlig torsdag önskar jag er!

Mia

9 kommentarer:

 1. Härligt med sjalar.Den din tös fick var så fin .Fin i håret är din tös med.Ha en härlig torsdag.Kramar Rita ♥

  SvaraRadera
 2. Hon är ju så fin och passar i allt! Jättesöt sjal, har två pompom-sjalar hemma som jag älskar!

  SvaraRadera
 3. Fin sjal! Oc din tjej passade superbra i sin nya frisyr. Hon ser äldre ut :)

  SvaraRadera
 4. Riktigt snygg sjal! Blir sugen på att införskaffa samma tyg.... :)

  Kramar

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig sjal det blev!

  SvaraRadera
 6. Den blev jättefin, matchar din vackra dotter

  SvaraRadera
 7. Sååå fin sjal och tös :-) Tror minsann jag snor den sjalkombon rakt av;-) Nu ska jag bara finna sytid...

  SvaraRadera
 8. Underbar sjal, var in på deras hemsida men hittade inte tyger... har du något tips hur man hittar tyget har du något nummer på det Tips mottages gärna.
  Ha en bra dag/Theres

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!