torsdag 27 september 2012

Torsdagstema: belysning


 

 Torsdagstema hos Fabriken är idag belysning, vad ska man skriva förutom att det är ett måste under det mörka  halvåret. Men sommartid är det knappt så man ens rör lysknappen, snarare så att man försöker hålla alla dessa ljusa strålar utanför rummet när man ska sova. Vår sovrumslampa heter Midsummerlight om jag inte minns fel, det var ju trots allt sex år sedan (efter vårt bröllop) den härliga papperslampan flyttade in i vårt hem. Jag minns att den var väldigt dyr och egentligen lite för lång för att passa hos oss.Men sladden är kortad så mycket det går och kanske att den en dag får flytta ut i trapphallen.... vi behöver bara en stege så att vi når upp.


        

En liten lampa intill soffan är ju alltid bra att ha om man vill läsa eller virka mörka höst- och vinterdagar. Skärmen är klädd i kimonotyg som jag ärvt av mormor vilket gör den lite extra speciell.

        

Den här är fortfarande en favorit hemma och det är också en omgjord loppis-lampa. Det tog sin lilla tid men till slut blev den som jag önskade.


Vid pysselhörnan lyser en liten skomakarlampa upp det lilla runda bordet.

Just nu är vi på jakt efter något snyggt till köket men vi vet inte riktigt vad. Det skulle behövas något som ger starkt ljus då barnen alltid sitter och gör läxor där. samtidigt som vi vill ha ett behagligt ljus när vi äter. Dimmer funkar bra det med men lampan är nog lika viktig.

Massor med fin inspiration hittar ni som vanligt hos fabriken.

9 kommentarer:

 1. vad många fina lampor ni har, och jag tycker att ert sovrum är alldeles ljuvligt!

  SvaraRadera
 2. Blir lika glad varje gång jag ser "lampjobb". Du är en sann inspirationskälla.

  Trevlig helg

  SvaraRadera
 3. Oj, vilka fina lampor! Sådana som man blir glad av. Lyser verkligen upp ens dag :)

  SvaraRadera
 4. Det är viktigt med belysning och hur man belyser. Ett rum kan upplevas helt annorlunda om man belyser på rätt sätt.Dina lampor är så fina! / Annika

  SvaraRadera
 5. Du har sååå fina lampor! Underbart sovrum också!
  kram kram

  SvaraRadera
 6. Så fina lampor. :-) Hoppas ni hittar en bra lampa till köket.
  Och tack för kommentaren på mitt pyssel. :-)
  Kramkram!

  SvaraRadera
 7. Jag har en massa skärmar kvar sedan åttiotalet då alla skulle sy lampskärmar. Den transparenta blev läcker, man kanske ska sy om dem, men så är det tiden.....

  SvaraRadera
 8. Älskar verkligen ert sovrum, det är så mysigt!

  SvaraRadera
 9. Underbara lampor du har!! ÄLSKAR den fina läslampa... och tyllampan

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!