fredag 11 april 2014

Trådiga ägg


Sista påskpysslet till påskriset är nu äntligen gjord för i år, det blev trådägg. 


 Jag har använt mig av vattenballonger då jag ville ha ganska små ägg. Blåser man bara upp dem lite får de formen av ett ägg. 


Du behöver: 

Tunt snöre (jag har använt ett linsnöre)
Vattenballonger
Tapetklister

Gör så här:

Blås upp ballongen, doppa den i klistret och snurra runt snöret. Sedan låter du den torka med ballongen i och klipper ut den när ägget torkat. Om det är svårt, ta en pincett och peta ut den med. Det var inte krångligare än så, men det är lite pilligt för små händer.Så barnen fick en stor ballong att klistra rivna tidningspappersbitar på. Två varv med tidningbitar och ett varv med ett finare papper. 

Ballonger, klister, tråd och tidningspapper, det går ju att göra mycket med det och inte så värst svårt. Så det blir nog en del sånt pyssel framöver.

Trevlig helg allihop! Snart är det påsk och  idag börjar barnens påsklov. Och jag har en liten påskpyssel Etikett nu så  klicka här så kommer ni till saker jag gjort till påskriset.  Och vill ni tillbaka en annan dag så finns länken i pysselinspirationsfliken högst upp i menyn. 6 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Så enkelt och väldigt fint. Jag har en gång gjort lampor på samma sätt med då använde jag en badboll som stomme eftersom det inte vad jag vet finns så stora ballonger. / Annika

  SvaraRadera
 3. Men precis sådana där har jag ju tänkt att göra... dina är underbara!
  Undra om jag kanske kan lyckas imorgon?!

  SvaraRadera
 4. Väldans fina ägg! Majkis kom hem med ett sånt ägg med pastelligt garn från fritids. Gillar när de gör snygga påskpyssel :-D!

  SvaraRadera
 5. Superfina ägg!!! Måste provas!!!

  SvaraRadera
 6. Så fina! Dessa pryder ju vilket ris som helst! Och så mycket roligare med egengjort pyssel än färdigköpt!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!