tisdag 29 september 2015

En hjärtlig morgonrock till fröken


Fröken hade vuxit ur sin morgonrock, så jag sydde en ny. I finaste hjärterotén fodrad med vit fleece. Så som hon vill ha den.


En rundkrage syddes fast en bit på halsringningen och det blev som krage med slag.


Vändbar är den så vi gjorde tvärtom på fickorna både på utsidan och insidan. Vi tyckte det blev finast så.

Det är ju så att barnen växer på tok för fort och jag hinner ju inte alls med. Men nu behövdes det en morgonrock och syrummet behöver tömmas. Så jag tog äntligen tag i den där morgonrocken. 

Frökens önskemål var fleece på insidan för det är så mjukt och varmt. Och det var nog lika bra det för den där hjärtfleecen är fin men inte så mjuk och skön på insidan. Ganska sträv och inte alls som vanlig frotté.

Det blev ju en väldigt bra lösning för nu kan man ha den som en morgonrock och badrock om man vänder frottén inåt.... lika fint på insidan som på utsidan.

Ifall det är någon som undrar var hjärtfrottén kommer ifrån kan jag inte svara. Vi köpte det på syfestivalen för ett år sedan och allt jag minns är att det nog var något finskt märke. 
Men nu är det ju snart dags för syfestival igen så kanske att jag hittar tillverkaren då och berättar här i så fall förstås.

2 kommentarer:

  1. så fin den blev...! Här är jag ganska säker på att de köpta morgonrockarna också är för små, men jag lär nog inte sy några tyvärr.
    Ha en fin dag Mia!

    SvaraRadera
  2. Jättefin morgonrock! Och härligt med ett barn som gillar vitt - här ska det vara en skrikig kompott av alla färger...

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!