torsdag 11 februari 2010

Vart tar alla strumpor vägen?


Så här full brukar lådan bli innan vi tar tag i den.

Jag har tidigare gjort ett inlägg om ensamma strumpor men det var i September förra året så det är nog inte så många som sett det. Jag har tidigare haft de ensamma strumporna i en vitmålad korg under mina Jeans. Men efter en rensning i lådan under spegeln blev det tomt och jag kom då på att strumporna kan få ligga där i och då slipper de synas och ramla ut när det bli fullt.


Här ligger de och väntar på att få en partner.


Så här ser den ut när vi är klara fortfarande halva kvar.

Tycker att vi har fått fler udda strumpor sedan vi flyttade till huset och det kan ju bero på att tvättkorgen aldrig är tom, förutom 4 gånger om året då vi tvättar hela påsen i. När vi bodde i lägenheten hade vi tvättstugan en gång i veckan och då tvättade och vek vi allt på en gång. Men nu blir det en maskin om dagen och det är inte så kul att vika in tvätt varje dag så det blir väl tre gånger i veckan.


Nu ligger de i lådan under spegeln som vi tagit över från Kenneths bror. När vi fick den var den antikbetsad men med lite vit färg blev den så här fin.. Det vita skåpet har jag tagit över efter mamma och det skall också städas upp för det skall bli mitt pysselskåp. Just nu har jag bara lagt in allt som jag inte vet var det skall vara och allt som är bra att ha och det är mycket saker.


Hur har ni det själva med era strumpor? Har ni många udda och hur länge väntar ni på att de skall hitta sin vän?

Jag fick ett tips förra gången och det hette något med sockmatch men då måste jag hålla reda på de små sakerna också.

Glöm inte bort tävlingen länk finns till höger

17 kommentarer:

 1. Precis så där är det med våra strumpor också! Vart tar paren vägen? Men har märkt att sambon slänger de opariga strumporna i smyg (tror han) då de väntat tillräckligt länge.
  Snyggt skåp!

  SvaraRadera
 2. Man kan bli vansinnig på strumpor som aldrig har en partner..Hur i helskotta kan dom bara försvinna.Jag har börjat med att sätta ihop alla strumpor i skaftet innan dom tvättas.Det har gjort att nu är dom buntade innan tvätt och buntade efter tvätt*L*
  ha de
  annbritt

  SvaraRadera
 3. jajaja, här är vi med en korg till, så det är världens största mysterium. vi hittat inte heller de, men en dag hittade jag under soffan och under madrassen. där hamnar också napparna medan barnen sover. kolla du!

  SvaraRadera
 4. Mycket konstigt är det, var i herrans namn tar de vägen??
  Brukar vänta tills tvättkorgen är tom, har de inte hittat sin maka då åker de i soptunnan.
  Vilket snygg skåp, o spegeln var en goding.
  //Camilla

  SvaraRadera
 5. Peppar, peppar har väldigt duktiga strumpor här i huset som håller bra ihop om man säger så ;).
  Skåpet var jättefint!
  Cia

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Ett riktigt mysterium, det där med alla strumpor! Men Edvin och Alva har hittat en egen lösning på problemet, tar uddastrumpor på sig. Alva brukar matcha färg, men Edvin tar vad han hittar :-).

  Pallarna kostade inte mer, ord. pris var nog 399. (Frakt 70kr tror jag) Jag fick montera själv, men de verkar vara både stadiga och tåliga! Och Olle och Hilda älskar dom!

  Kram Emma

  SvaraRadera
 7. Jag tvättar och sorterar när jag hänger upp på tork, så alla som har en partner torkar bredvid varandra. Om någon är ensam läggs den in i respektives låda ändå. Jag håller bara reda på mina och barnens sockar. Min mans, får han hålla reda på själv i sin låda :)

  SvaraRadera
 8. Hahahaha!!! Tänk vilket i-landsproblem va? Gillade Fembarnsmammans barns problemlösning! Jag gömmer den där högen just nu i ett mörkt skrymsle i en garderob. Som tur är så är det ju alltid någon av dem som hittar rätt när man tittar till dem nån gång ibland...Mest irriterad blir jag på alla svarta strumpor som ALDRIG hittar hem, några är lite gråare andra har bredare resår och sen finns de som bara är liiite tunnare, puh. Har börjat köpa endast färgglada sockar som man direkt ser vilka som hör ihop.

  SvaraRadera
 9. Tvättmaskinen Mia, tvättmaskinen... It is evil och käkar strumpor som om morgondagen inte fanns. Dock bara en av varje, den käkar aldrig upp ett par...

  SvaraRadera
 10. Vi har samma strumpmonster hemma men varför inte låta barnen skapa handdockor av dem som ni har? Det kan vara rätt roligt att sy på mustache och knappar som ögon och sedan har ni garanterat teatervisning hemma.

  SvaraRadera
 11. Hej Mia!
  Det kanske är ett osynlig strumpätande monster som kommer och tar strumporna om natten, hihi!

  Vilken fin spegel och skänk ni har:)

  Hos oss försvinner bara nån enstaka strumpa då och då:)

  Ha en trevlig helg!
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 12. Jag blir lite full av fniss nu :)..jag var nämligen iväg och köpte en svart korg med lock på just för udda strumpor..dottern som flyttat hemifrån ska få den..
  Detta är andra inlägget på ett par minuter som handlar om udda strumpor...passar mig idag..
  Hjemme best..visade sin låda med en finurlig text på som jag tänkte norpa till dottern korg.

  ha en mysig fredagskväll!!
  Kraam Sanne!!

  SvaraRadera
 13. Hejsan!

  Tack för din kommentar hos mig. Jag har ett företag så jag tar gärna namnet på företaget du handlar av. Har bara köpt garn och pärlor från grossist än så länge. Min mail är maria-ljungqvist@bredband.net

  Sockar är inte så stort problem hos mig. Dels bor jag själv och dels har jag många sockar i samma sort och färg så det är bara att höfta ihop lite och blir nån över så får den ligga och vänta på kompisen bland de andra.
  Kommer ihåg när jag var liten och med jämna mellanrum fick hjälpa mamma att para ihop udda. Hon hade alltid sina ihopsatta efter färg så det var lätt att hitta när hon hade en ensam.

  Såg din underbara matta. Nu kanske du har virkat mera men jag kanske har en lösning. Ska bar försöka förklara den på ett lätt sätt.

  1. Jag brukar börja med att göra en ring.
  2. Sedan gör jag ett varv med fastmaskor.
  3. Nästa varv börjar jag med luftmaskor så att det blir samma höjd som en halvstolpe eller stolpe, beroende på vilket du vill ha.
  När du gjort ett helt varv avslutar du med en smygmaska.
  4. Fortsätt nu med luftmaskor och stolpar som varvet innan.
  5. Öka jämnt fördelat över varven, tänk på att variera var du ökar så de inte hamnar utanför varandra.

  Hoppas du fattar, är inte van att förklara mönster för andra...

  Nu ska jag försöka vinna den underbara nåt av dina söta barnplagg.

  Önskar dig en underbar helg, kramar Maria!

  SvaraRadera
 14. hei
  hihihi..ja kan du skjønne å den andre blir av,må være et sokke udyr i hvert hus...
  du så jo min løsning på problemet.
  men å herlig en polka matte undr her.smart ide.
  ønsker deg en herlig helg.
  klem fra sylvia

  SvaraRadera
 15. hahaha, lillabarn, du gör mig skratta ijhäll!

  SvaraRadera
 16. Haha, det där fenomenet känner jag verkligen igen... Ibland undrar man ju om tvättmaskiner "käkar" strumpor.

  Vilket underbart skåp du har!
  Ha en bra helg!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 17. Kikar in en stund. Vilket jättesött skåp. Varför kan inte jag fynda ett sånt *L*

  Kram Cattis

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!