måndag 8 mars 2010

Fågelhus / matare

Idag har vi haft riktigt härligt vårväder, strålande sol och + 4 grader men snön ligger kvar tjock och kall. Jag undrar var allt vatten ska ta vägen när det smälter, vår enda brunn ligger nämligen under en flera meter hög snöhög och efter en normal vinter brukar det bli en stor pöl vad blir det då i år kanske en liten å. Det är redan en ca 2 meter bred, 6 meter lång och 10cm hög vattenpöl och vattnet rinner ner för backen.
Idag tog jag en promenad till Tre små rum innan jag hämtade barnen och hittade denna lilla fågelmataren. Kanske lite sent nu eftersom vintern snart är slut men den är ju så söt. Nästan så man vill bli fågel och flytta in i huset.


Den har så många fina detaljer som ett riktigt hus har som den här fina skorstenen och de söta små balkonglådorna med blommor i.


Det är klart fåglarna skall ha lite ved också ifall det skulle bli kallt i huset. Elliot tyckte vi skulle lägga in dem i huset och tända en brasa så det skulle komma rök från skorstenen jag höll inte riktigt med om det.
Jag har hängt upp den så att vi ska kunna se fåglarna äta från vardagsrumsfönstret hoppas att de gillar det lika mycket som jag och barnen.

13 kommentarer:

 1. Fin korg du virkat!
  Det var ett sött litet hus. Oj, så varmt ni haft idag. Här har det nog varit lite på plussidan, men kall blåst och snöat har det också!

  SvaraRadera
 2. Søtt fuglehus, utrolig forseggjort, nå blir nok fuglene glade når de får mat fra et slikt hus:)

  SvaraRadera
 3. Tror nog det var det gulligaste fågelhus jag sett, ett litet Hans och Greta hus.
  Lyllos de fåglarna säger jag bara. Hoppas de vet att uppskatta det:)

  SvaraRadera
 4. Hej Mia!

  Ja, vart ska snön ta vägen. Lite orolig blir man allt. Hade inte tänkt på det där med brunnen. Vår är också helt översnöad...

  Vilket underbart sött fågelhus du hittat! Det kommer nog att bli fåglarna och barnens favorit.

  Kramar till dig!

  Anna-Lena♥

  SvaraRadera
 5. Ett så helt bedårande fågelhus!

  Pelargonerna är nya för i år. Mina gamla överlevde inte vintern i förrådet... Och vårljuset är helt otroligt nu, fotona är tagna i vårt vardagsrum som har stora fönster i norrläge. Mutade Em med Pingu när O sov och gick loss med all blomsterrekvisita jag kunde hitta efter att vi planterat och haft oss.

  Kram

  SvaraRadera
 6. Så sött! Vore väll märkligt om fåglarna inte skulle trivas där...
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 7. Vad sött fågelhus. Men vilket jobb det måste ha varit för den som tillverkat det. Helt underbart är det oavsett :-)

  SvaraRadera
 8. Hur gulligt som helst! Tror fåglarna blir mycket nöjda:-)

  Kläderna kom idag, tack!!! Passade perfekt, byxorna var lite långa, men mudden höll dem uppe! Då finns det lite att växa i oxå!
  Kommer bilder på bloggen en dag!

  Kram Emma

  SvaraRadera
 9. Så otroligt sött litet fågelhus! Som en sockersöt prydnad!!!
  Jag undrar också var allt vatten ska ta vägen av snömassorna...Idag hade vi ljuvligt väder o snösmältningen tog ordentlig fart. Härligt!
  Kram Cilla

  SvaraRadera
 10. Åh vad fiint!! Vilka lyckliga fåglar ni kommer att ha i er trädgård:)

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 11. Vilket gulligt litet hus till fåglarna, där kan jag flytta in det ser mysigt ut med ballkonglådor och allt. Här är det inte så mycket snö kvar, har töat det mesta men några små snöhögar här och där finns kvar. Men det är ju minusgrader på nätterna och bara någon enstaka plusgrad på dagen så vår är det inte ännu iallafall. Men snart!! Ha det fint i veckan! Kram p

  SvaraRadera
 12. Vilket fint hus. Får man flytta in? Man kallas ju ändå för ankan :)

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!