måndag 17 oktober 2011

Äppelmuffins




Då var ännu en helg över och hemmet börjar bli färdigt. Förutom trappan som känns som ett evighetsprojekt. Hur många gånger måste man måla innan den blir heltäckande vit? Då har jag bara hunnit med undersidan. Ett besök på Naturhistoriska riksmuseet blev det i lördags där vi även passade på att gå på Cosmonova och se Sea Monsters 3D.



Igår hade vi lunchgäster, Kenneths bröder med familjer. Eftersom vi blev några stycken och i olika åldrar kändes grillade hamburgare som ett bra allternativ. Höstgrillning är ett underskattat och ganska enkelt sätt att förlänga sommarkänslan lite. Till burgarna serverades ugsrostade rödbetor, morötter och potatis. Istället för hamburgerdressing kunde man välja tzasiki och istället för vanlig ost fetaost. Till efterrätt blev det hembakade kolakakor och äppelmuffins (recept från Leilas bakbok) med crumble. Borden och kakfatet dekorerades med färsk mynta från trädgården. En promenad till barnens, kusinens (och alla tre pappornas gamla) skola där vi spelade basket, snurrade och gungade. En trevlig dag för alla åtta kusiner hoppas jag (de äldsta är 16 år).



Önskar er en trevlig måndag!

7 kommentarer:

  1. Vi hade också en höstgrillning i helgen! Ugnsrostade grönsaker, tzatsiki och fläskytterfilé, mums!
    De där äppelmuffinsen är mördande goda. Yummi!
    Kram Malin

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig dag Ni hade!!...och dom där muffinsen ser jättegoda ut...tror jag behöver nå´t till kaffet i eftermiddag;)

    Trapprojekt är inte roliga förrän dom är klara, mycket jobb! Lycka till!

    //lisamaja

    SvaraRadera
  3. Höstgrillning är bra grillning! Alla sätt att hålla fast vid sommaren lite till är bra! :-)

    SvaraRadera
  4. Hej! Det låter gott! Fina bilder. Kram

    SvaraRadera
  5. Jättefina bilder! Och trappmålning har jag gjort. Evighetsprojekt - det är allt jag har att säga. Kramar Kicki

    SvaraRadera
  6. Låter som en finfin middag! :)

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!