torsdag 10 november 2011

Receptburk i plåt


Burken har egentligen varit färdig sedan dessa gjordes, men jag har helt enkelt glömt bort att blogga om den. Tidigare var det en kritburk i gult med grön rand. Med lite vit sprayfärg och klistermärken från Panduro förvandlades den till en fin receptburk. Korten har skurits till i passande storlek för burken (även dessa från Panduro). Sedan skrev jag ner recepten på ett vitt papper. Slutligen plastade jag in dem i vanlig självhäftande plast från bokhandeln. Det gör att de är lätta att torka av om man råkar spilla smet eller deg på dem.


Nu står den på hyllan bland bakformar, strössel och andra "bra att ha"-saker för bakning. När jag fotade (de något suddiga bilderna pga mörker) insåg jag att det skulle vara lite fint men en hyllbård.

Jag är lite strösseltokig som ni ser, dock inte i att äta utan för att de är så fint med strössel i olika färger. Men det är lite jobbigt när barnen äter glass och ska ha lite av varje smak. Så de får välja tre smaker eller två om de vill ha sås.

Idén till denna plåtburk och korten fick jag från TV i våras.... men jag minns inte vilket program.

Ha en bra dag!

Mia

9 kommentarer:

 1. Oj, vilket jobb! Blev väldans bra dock. Hoppas jag tar mig tiden och har tålamodet för en sådan fin receptburk någon gång i framtiden. Och hyllbård skulle bli jättefint till.

  SvaraRadera
 2. Praktiskt! Själv skriver jag in mina recept i en bok (alternativt klistrar in om det är nåt jag klippt ut ur en tidning eller så).
  Kan tipsa dig om att det finns en söt blåblommig självhäftande hyllremsa på Panduro, jag satte själv upp sådan i mina köksskåp häromdagen, ska visa bild på bloggen inom kort när jag får till bra fotoljus. :)

  SvaraRadera
 3. Vad fint det blev och himla praktiskt. Så ska jag nog också göra någongång med dom recept jag använder ofta så att man slipper slå i kokböcker osv efter receptet. Praktiskt att ha ett kort man bara kan plocka ut snabbt :)

  SvaraRadera
 4. Åh va smart! Nu vart man pyssel sugen :)

  SvaraRadera
 5. Å... nu blev jag allt lite sugen. Är så trött på min receptbok som så lätt blir fläckig!
  Vad härligt det ser ut med alla strösslen... /HönaPöna

  SvaraRadera
 6. Vad fiffigt!! Du är verkligen jätteduktigt på att pyssla :) Kramar från Emilia

  SvaraRadera
 7. Vad fint! Vilken urmysig idé att samla recept i en burk. Det tror jag faktiskt att jag kopierar :)
  Kramar Kicki

  Ps Kul att du ville vara med och tävla hos mig...snart dragning =)

  SvaraRadera
 8. Åh, receptkort, vilken nostalgitripp fast i 1000 gånger finare format!

  SvaraRadera
 9. Men du, det här var en så fin idé! Älskar sånt som förgyller och förenklar och förgyller vardagen. Själv har jag en ful plastficka med massa receptutskrifter i köken. Nu borde jag ju genast ta efter dig....
  Ha en skön lördagskväll!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!