söndag 14 oktober 2012

Söndagsbilden: så smart!Ibland hittar man saker som man inte trodde behövdes, eller inte ens fanns för den delen.  Som den här krasselådan. Jag tycker mycket om krasse, men att lägga frön på ett papper känns lite sådär och det där med jord inomhus är ju inte på praktiskt om man vill ha färsk krasse hela tiden. Därför blev jag så jätteglad när jag av en slump slank in på Weibulls på Sveavägen i Stockholm och såg den här plastlådan. Allt du behöver är vatten och en påse krassefrön. Nästan så du inte ens behöver en sax då det bara är att dra upp krassestråna och lägga på smörgåsen.

Jag köpte även med mig en större variant som skulle vara bra för ärtor och solrosfrön, men den misslyckades jag helt med. Återkommer när jag fått till det och om jag rekommenderar den.

Fler söndagsbilder hittar ni som vanligt hos Fabriken.

Mia

8 kommentarer:

 1. Men så smart! Krasse på mackan är ju kanongott!
  Barndomsminnen för mig!

  SvaraRadera
 2. Vad smart! Det är ju så gott med krasse, men som du skriver är det lite trist med papper, bomull eller jord.

  SvaraRadera
 3. Sååå smart! Det ska jag ge mig ut på jakt efter :)

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Den gillar jag. Ska se om jag kan hitta en jag också. Tack för tipset:-)

  SvaraRadera
 5. Å, nu blir jag nostalgisk. En sån där hade jag när jag växte upp - krassemackor var standard mellanmål då. Nu måste jag också åka till Weibulls!

  SvaraRadera
 6. Hej Mia, vi testade Weibulls till kikärtor, bönor, solroskärnor etc., men det funkade inte alls. Nu har vi en BioSnacky (en groddburk), den är väldigt lätt att använda, man hinner knappast att äta alla groddor, så snabbt går det ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Misstänkte nästan att det inte kommer att funka. De är nog för stora för att det skall bli bra. Tack för tipset av groddburken det skall jag prova.

   Radera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!