onsdag 11 november 2009

Julpyssel





Idag har jag börjat med julpynt. Först ut är denna "krans-sak" (jag vet inte vad jag skall kalla det) som nu hänger ovanför vardagsrumsbordet.

En stor kotte hängdes upp i mitten den kommer säkert att få en annan plats senare.

Flugorna har också fått ett litet hus i kransen. De gillar tydligen att vara inomhus på vintern.

Keramikkantareller köpta förra julen på Stortorgets julmarknad (Gamla Stan) i Salong Pottans bås, tror jag att det var.

Några kottar från skogen som har legat på tork, har fått flytta in i granriset. Resten av kottarna ska bli julpynt.

Så här såg den ut innan och hängde i hallen på övervåningen. Den har hängt över vardagsrummet i hela mitt liv och många lyktor gick i kras. Förra året ville min mamma bli av med den. När jag fick den fanns alla kupoler på men vi hade sönder två ganska snart. Sedan sattes de fast med grå kludd.
Jag skäms en aning för när jag skulle fota och ta ner den var den så dammig och full med spindelväv. Men vi har aldrig sett en enda spindel inomhus.

Hälften av det som användes, granrisgirlangen som tidigare suttit på balkongräcket när vi bodde i lägenhet, en ljuskrona och band som jag skulle ha till paket inslagningen förra året.
Allt fanns hemma och idén kom när jag såg alla fina ljuskransar i inredningsbutikerna på nätet. Tur att man samlar på sig allt från alla. Nu har jag bar två granrisgirlanger kvar i förådet.
Glöm inte att rösta hur ofta du tittar in överst till höger.

9 kommentarer:

  1. o ja julpynt :) fint blev det!
    Jag ska börja pynta nästa vecka, idag blev jag färdig med storstädningen.

    SvaraRadera
  2. helt imponerat, den blev kanon fin, och ekonomik, finare kan inte bli. så kreativ och full med lust du är, är du en human being?, hehe

    SvaraRadera
  3. Wow, helt galet snyggt blev det ju! Det är ju roligt och pyssla med sådant till jul, att man inte gör det oftare! Du kanske har något lättare julpysseltips till en sån som mig framöver. Jag gillar änglar och sånt, har nog aldrig varit så för tomtar.

    SvaraRadera
  4. Hej! Tack för din kommentar på min blogg!
    Blev nyfiken o kikade in här o även på din butik - jättefina grejer du gör! Hit kommer jag fler gånger:)
    Marie

    SvaraRadera
  5. Hej Mia!
    Vad fint det blev:)

    Ha en trevlig torsdag!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  6. Vad fint, och vad kul med julpyssel. Här infinner sig ju aldrig julkänslan så nåt julpynt lär det nog inte bli... Svårt att tänka jul när det är så varmt att man nästan avlider!!

    SvaraRadera
  7. Hihi, jaa man blir lätt dagvilsen om man jobbar hemifrån kan jag tro.
    Guud vilken läcker "kranskrona". Jag gillar när man kan hitta på nytt av det man har hemma, julen är ju trots allt ganska kort och ska ta plats i kartonger sen. Jag ska nog starta lite i helgen...
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  8. Vilket fint julpynt, härligt med takkronor av olika slag! Söta napphållare (har tyvärr inga barn som använder napp längre)!
    Må gott!
    Anna-Karin
    hemochting

    SvaraRadera
  9. Vilken imponerande och fin krans! Bra idé att börja i tid med julförberedelser. Det blir lätt stressigt att försöka klämma in allt roligt juligt man vill göra inom decembermånad. Pynta, baka pepparkakor, dricka glögg m.m. Oj, jag tror jag får börja tänka på julen jag med!

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!