fredag 11 december 2009

Lussebullar

Idag var det dags för lussebullsbak och degen den jäste...

och jäste

och jäste.
Dessa bilder togs inom några minuter och jäste fort när duken togs av.

En saffranslängd med inspiration från Vardagsresa fyllde med mandelmassa och russin sedan dekorerad med mandelflingor och pärlsocker. Här hittar du receptet på min deg.

Och den vanliga varianten. Helt plöstsligt känns det som det blivit en matblogg men jag sitter och syr på bröllopsklänningen och lucia kläder till barnen. En tomtedräkt till Leonard och en pepparkaksgumma till Juliette. Bilder kommer på söndag för då måste de vara färdiga.

10 kommentarer:

  1. Så goa, nam nam. Men goare en inget, de tre söta barn där upe, har nån sagt att du har världens sötaste barn? Om det har hänt, det förstår jag! goa bitar!

    SvaraRadera
  2. Wow .... stoooor deg....Om jag ändå kunde få ta en tugga av den där saffranslängden...hm.... jag har j-t mycket att göra på jobbet...går på semester om 1 timmar...måste jobba....

    SvaraRadera
  3. Här snackar vi deg!!!
    Jättefin saffranslängd - den såg supergod ut. Själv har jag ägnat dagen åt pepparkaksbak med barnen - härligt! De blev lite för ojämna, lite för tjocka o en del brända - men vi hade kul!!!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  4. oj vad läckert det ser ut! Jag har förberett för bak imorgon bitti, vi får se hur det slutar!

    SvaraRadera
  5. Wow, vilken deg!! Och slutresultatet ser ju ut som bageriverk. Långt ifrån vad mina bakverk skulle se ut som om jag nu försökte mig på att baka... Då skulle färgen vara som på russinet. Och ha samma konsistens som ett russin. Folk skulle nog tro att det var ett jättestort russin alltihop, och ringa guiness book of records.

    SvaraRadera
  6. Det ser ljuvligt gott ut! Ska kanske testa den degen som du använder dig av! /petra.h

    SvaraRadera
  7. Hej Mia!
    Oj vilken deg till att jäsa, hihi!!
    Vad gott det ser ut med lussebullar, det ska vi baka med Vera o familj imorgon, ska bli jättekul!

    Attans vad söta dina barn är i din nya header!!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  8. Mums, nu blev jag baksugen! Här har vi redan ätit upp våra lussekatter, nu kanske det får bli saffranslängder istället.
    Kikar in senare, vill ju se deras lussekläder!
    Kram Emma

    SvaraRadera
  9. Haha, den ser bara för härlig ut den där degen :-). Min deg blev nog inte på långt när lika pösig. Jag blev nog bakpåverkad av det här inlägget, då jag började baka igår! Vad roligt att se bild då du har hjärtat på jackan. Passar fint på svart!

    SvaraRadera
  10. Kul att jag för ovanlighetens skulle kan inspirera. Jag sträcker på mig!!!

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!