onsdag 6 januari 2010

Islykta

För nästan tre år sedan köpte jag en färdig plastform som man kan göra islyktor i. Det går även att göra lyktor att ha inomhus men då måste den stå i en form som rymmer 1 1/2liter vatten eftersom den smälter. På sommaren har vi gjort lyktor med blommor som plockats ute.

Vi var bjudna på lunch lek för barnen hos några vänner och då gjorde jag en lykta med kanelstänger i. Tänkte även prova att göra några med rönnbären som finns kvar på träden.

Så här ser lyktan ut i dagsljus utan ljus. Lyktan är faktiskt fin med ljus i även på dagen kameran har varit på vift hela dagen så en bild till kommer imorgon under dagen.

Formen är köpt på Designtorget och jag vet faktiskt inte om de har butiker utanför Stockholm.

9 kommentarer:

 1. Vilken rolig idé! Det kommer jag definitivt ta efter=) Tror även att min tvååring kan tycka att det är kul! Hoppas du haft en mysig trettondag! Kram

  SvaraRadera
 2. Vilken fin lykta, hade ingen aning om att det fanns speciella formar! Här står just en hink med vatten utanför dörren, ska bara frysa lagom mycket. Min förra blev genomfrusen,svårt att sätta i något ljus då:).
  Huset på bilden är vår snickarbod, som Anders pyntat med lite ljusslinga. Är egentligen i stort behöv av renovering, men jag tycker att den slitna fasaden är vacker!
  Vad otroligt fin klänningen blev!
  Kram Emma

  SvaraRadera
 3. Is-lyktorna är verkligen jättefina. Kul att kameran varit på vift. Kanske har den varit med om en spännande resa?!

  SvaraRadera
 4. Vad fin... Här blir det dock inga sådana tyvärr. Kunde nog göra en i frysen, men den smälte nog på två röda!

  SvaraRadera
 5. Å, den islyktan gillade jag! Har ju iofs sällan så här mycket snö, men man kan ju göra is i frysen också.

  Gillar din lilla söta "mössa" till Josef! Jag virkar fortfarande utan mönster (kan bara inte lära mig trots att jag försökte flitigt i jul) och jag har många många liknande försök bakom mig. I ärlighetens namn blir det fortfarande lite lustigt så jag tror du är klog som ber om hjälp. Håller jag mig till mormorsrutor går det bra så nu utvecklar jag det mönstret lite mer. Men det är liiite begränsande om man säger så.

  Ha en fin vecka!!!
  Cathrin

  SvaraRadera
 6. Islyktan är jättefin! Det är så mysigt nu när det är snö och mörkt och så en ljuslykta. Ha en bra dag! /petra.h

  SvaraRadera
 7. Hej Mia!
  Åh vilka fina islyktor!! Snyggt med kanelstänger i! Måste kika på Designtorget efter en sån där form.De har butik i Göteborg o så tror jag att de har webbutik oxå!

  Ha en bra dag!

  kraam Jenny

  SvaraRadera
 8. Så stämnigsfulla islyktor! Roligt med olika innehåll i dem.

  SvaraRadera
 9. Tack så mycket! Den är jättefin på dagen men ännu vackare när den lyser på kvällen!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!