torsdag 7 januari 2010

Brödtång

Rosta bröd och doppa i löskokt ägg är favoritfrukosten hemma hos oss. Ibland är bröden så små så det behövs hjälp att ta upp dem ur brödrosten. Vi har alltid använt en kniv, gaffel eller en osthyvel fram till den dagen Elliot tog en gaffel och kom åt elen i rosten all el i hemmet slog ut. Han klarades sig och det var förmodligen för att det fanns någon säkerhetsspärr.
Efter det har vi sagt att de måste använda träsmörknivar när de tar upp rostingarna men smörgåsen blir lite knölig och går sönder speciellt när barnen skall ta upp smörgåsen.

Men en dag kom Leonard på att man kan använda tång och tog då den gula de hade i sitt lekkök. Kanske inte så fräscht men hellre en smutsig tång än ett barn som skadas. Den har nu använts några månader men i tisdags var jag på Granit och hittade en i trä så nu hänger den vid brödrosten och alla är nöjda.


Den gula får ligga i lådan i deras lilla kök. Här hittar ni det och det står i vårt kök.

4 kommentarer:

 1. Vilka fina kort! Härligt att han är lika smart som han är söt! Ibland behöver man ett barn för att komma på en lösning.

  SvaraRadera
 2. Jag använder visserligen en gaffel, men stänger av elen innan jag tar upp brödet... Du vet såna där som sitter på väggen, som man tänder och släcker lamporna med, som alla barn tycker det är jättekul att leka med (på, av, på, av, på, av, på,av osv tills de går sönder). Jag har glömt bort vad de heter på svenska... Iallafall, så finns det såna till alla elektriska uttag här, så man kan stänga av dem när de inte används. Bra om man har barn som tycker det är kul att sticka gafflar och dylikt i elluttagen. Eller om man inte har lust att steka sig själv när man tar ur brödet ur rosten...

  SvaraRadera
 3. Precis en sån gul tång fick Lisa-Maria i julklapp. Den kom i hennes doktorsväska, men har redan hittat vägen till fikahörnan. Oklart vad den används till där.

  SvaraRadera
 4. Å vilken tur att det gick bra...usch va otäckt.

  Och rostat bröd i ägg har jag inte hört talas om förut :) Vi har nog alla våra specialare till frukost:)

  Ha en mysig helg - kram!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!