tisdag 9 mars 2010

Kransen har fått nya kläder

Idag har det varit strålande solsken och några plusgrader, jag kände redan på morgonen att jag ville ut direkt när solen sken in i sovrummet. Nu känner man att våren är på väg och i dag har de plogat fram brunnen så nu kan vattnet rinna ner, under dagen blev det dock en stor pöl 1x6 meter som jag fick sopa ner i brunnen. Sådana här dagar känner man verkligen att man skulle kunna vara ute hela dagen det är så skönt att känna den varma solen i ansiktet. Idag har jag försökt att gräva bort lite snö där julrosorna och lavendeln jag planterade förra året ligger. Snön flyttade jag till asfalten så den kan smälta bort jag försöker skynda på våren lite. Hoppas att det är lika härligt imorgon bara för några dagar sedan sa jag till Kenneth att jag inte ville gå ut förrens all snö var borta.


Jag gjorde denna kransen i November förra året till julen och den har faktiskt fått hänga kvar eftersom jag tycker den blev så fin. Det enda är att den har haft svampar och ett band med texten God Jul och det var några månader det var jul. Här hittar ni julvarianten och hur den såg ut innan jag lindade den med granbarr. Nu när våren är här tyckte jag att det var dags att byta ut så istället blev det

pärlor och spetsband kottarna har fått sitta kvar men kanske blir det lite blommor i den senare i sommar så det blir mer som en blomster krans. Men jag måste först hitta passande blommor och blad för riktiga torkar och smular så mycket så jag måste hitta några i fejk, någon som har tips var man kan hitta det. Har sett att det finns de som gör kransar och hjärtan i eukalyptus hur blir det när det torkar?

På väggen bakom soffan hänger det gamla fotografier på släkten i gamla fina ramar, min favorit just nu är denna på min farfar och hans två systrar. Alla tre i likadana overaller med krokade armar men den behöver en ram.


Vit soffa och tre små barn är inte den bästa kombinationen min lösning är armstödskydd i grått och på den har jag sytt fickor för fjärrkontrollerna. På ligger ett vitt tyg som är lätt att lägga på och ta av och tvätta utan att ta för mycket plats. Nu har vi haft soffan i 6år och överdraget börjar bli lite slitet av allt tvättande, jag har lagat det två gånger men nu funderar jag på att köpa ett nytt på Bemz de har ett vitt med knytband istället för dragkedjor.

16 kommentarer:

  1. Fiffigt, men tidskrävande sätt att skynda på våren med skottning av utvalda ställen :0!

    Men visst är det ljuvligt när solen skiner och man bara längtar efter "riktig vår" som Emilia säger.
    Jättefint med spetsband på! Vem säger att kransar bara funkar till jul?

    Kram

    SvaraRadera
  2. Vad fin kransen blev, verkligen piffig!

    SvaraRadera
  3. Oj, hade helt glömt bort min lilla lavendelrabatt, den ligger nu under över 1 meter hårt packad snö, den som vi skottade av taket:(.
    Kanske jag ska hjälpa den och försöka ta bort lite!
    Har haft eukalyptus i krans och det blev torrt och smulade om man pillade för mycket på den, men det skulle nog funka. Du kanske kan ta ris från hängbjörk? Det är ju snart påsk:)

    Mina knappar är fyndade på second hand, för en tjuga! Och igår köpte vi svarta, Moa har fått mersmak på att sticka och då behövdes fler!

    Kram Emma

    SvaraRadera
  4. Kransen är jättefin! Kul att kunna använda den året om!

    Bra idé att skynda på våren lite:) Blir det fint väder imorgon ska jag minsann ut och skotta fram min rabatt!

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  5. Vilken maffig krans! Eukalyptus blir ganska hårt och verkar hålla bra. Jag har gjort girlanger av det till fönstren så det är inte så mycket spring där direkt... Det går att odla Eukalyptus själv. Jag hittade fröer på fröer.nu och ska se om det blir något. Kan ju vara kul att göra lite kransar och så till den låååånga mörka gråa vintern. Har du fått mitt mail?
    Kram/ Anna

    SvaraRadera
  6. Men så fint ni har!!! Kransen är superfin ju! Rosorna är gjorda av " gropen" i äggkartongerna, Pia hade rivit dem men mina kartonger var av de hårdare slaget så jag klipte blad och staplade tre "gropar" per ros, drog igenom snöre med knut och doppade i vaniljdoftande, smält stearin! Presto!!! Braständare! Ska fota de färdiga sp får du se hur de blev klara! Drivhusen köpte jag på fullerö i Uppsala förra sommaren. Kram på dig duktiga du och gulligt att sonen tyckte fåglarna skulle få en brasa, hihi! De har sina små idéer!/ Tess

    SvaraRadera
  7. Ja nu är det riktigt underbart ute..gillar ljudet av takdropp..sprider också ut snön lite :)..

    Kransen/ljuskronan var så fin..Kul att kunna ändra om lite i den!

    ha det så bra :)!!
    Kram Sanne..

    SvaraRadera
  8. Hej!

    vilken mysig blogg du har =)
    Jag har ett jättebra tips till din ljuskrona.
    Det finns jättefina girlanger med konstgjort grönt som ser riktiga ut.
    Det är oxå väldigt fint att blanda olika konstgjorda gröna, typ olivkvistar,poppel och murgröna.
    Du kan även använda dig utav "riktig" poppel,den blir väldigt fin när den torkar, och håller ganska bra och får en fin färg.

    Ha det så bra!
    Kram sara

    SvaraRadera
  9. Det låter som att du har att göra som husägare!! Själv bor jag i bostadsrätt men kan bli lite avis på alla er med trädgård och renoverings- och underhållsbehov (precis som att jag inte har nog som det är...haha). Ljuskronan är jättefin och det är ju verkligen supersmart att dekorera den efter årstiden:)

    SvaraRadera
  10. Vilken fin krona, så vackert med spetsbanden och kottarna...

    Vad fint du gjort med fotona på väggen, fotot på din farfar och hans syskon var himla charmigt! :)

    För varje liten asfaltsplätt som tittar fram på uppfarten nu bli man ju såå lycklig av *fniss*

    Ha en fin dag!
    Kramar Linda

    SvaraRadera
  11. Vad fint det blev. Känns det skönt att nu vara av med julen :)

    G's mamma är bra på det där med torkade blommor. Ska kolla med henne.

    Ska ge dig en beställning idag om tiden finns för dig. Denna gång är det till mig :)

    SvaraRadera
  12. Så fin den blev! Nu har du en award att hämta hos mig!

    SvaraRadera
  13. Den där kransen är sååååååå vacker...och just att kunna klä den efter årstid är kanon.

    Som du själv och många föreslagit så är eucalyptus perfekt, den blir fin när den torkar och luktar dessutom gott.

    Något som blir fint när det torkar är rönnbär så sparar lite på hösten i frysen, det brukar jag göra om jag har plats. Man vet aldrig när man behöver dem.

    Ha det mysigt i solen!

    Kram,
    Maria

    SvaraRadera
  14. Sv: Jag har använt Paint för att sätta ihop bilderna!

    SvaraRadera
  15. Hej Mia!
    Byxorna leverarades idag!! Å sonen var så nöjd o stolt. Kanonfina - ett jättefint hantverk.
    Kramar Marie

    SvaraRadera
  16. Superfina bilder som vanligt. Alltid lika skoj att titta in här hos dig. Vill bjuda in dig för att titta på mitt senaste inlägg. Behöver råd och tips från er här ute i cybern...och få en lott till min tävling på köpet. Välkommen!

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!