måndag 21 juni 2010

Något att hänga teckningar på nr 2


Tänkte visa er Ls "teckningsstreck", här hittar ni Js. Denna är sydd av jeanstygsrester från en sådan lång smal bit. Överkastet har jag visat tidigare och det är gjort av gamla jeansbyxor.


Jag har gjort den lite böjd, den är sänkt cirka 1,5 cm i mitten för att den skall falla lite mer som en båge. För att den inte skulle bli för tjock har jag använt snedslå på baksidan. Ena sidan sys fast räta mot räta och andra pressas sömnsmånen in för att sys på kant i kant, någon som förstod? Här ser ni Leonards början till ett filthjärta. Jag tyckte att det var ett roligt sätt att förvara ofärdiga projekt för barn, nålen sitter fast med en knut så det är inget som ramlar ner i sängen. Hela strecket sitter dessutom ganska högt upp för att man inte skall råka dra ner något i sömnen.


För att få ett lite mer tufft utseende har jag satt små öljetter som jag sedan har hängt gardinkrokarna i. Kanterna har avslutats med snedslå och en liten ögla att hänga upp den i.

Nu är det endast några timmar kvar tills jag drar en vinnare och jag antar att hela kvällen går åt till att skriva lotter. Sist jag kollade var det 100 stycken som anmält sig på bloggen och då har jag ännu inte räknat mailen. Här hittar ni till utlottningen och kl 0.00 går tiden ut.

Trevlig kväll på er alla som tittar in idag.

11 kommentarer:

 1. Så fin och annorlunda "grej" att hänga upp teckningar på, matchade ju perfekt med överkastet också!
  Kram Mia

  SvaraRadera
 2. Jättefin! Och jag förstår precis:-)
  Jag håller tummarna, man kan ju ha tur två gånger, eller hur!

  Kram Emma

  SvaraRadera
 3. Jättefin! J2 har något liknande att hänga teckningar på i sitt rum. Men jag gjorde latmansvarianten och köpte en färdig vajer med klämmor på IKEA...

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Verkligen fint! Passar så bra till övrig inredning.

  SvaraRadera
 5. Vad fint! Och nu håller jag tummarna!
  Ha det gott i solen!
  Kram
  Ellinor

  SvaraRadera
 6. Så smart!
  Veldig god ide:)

  SvaraRadera
 7. Vilka fina teckningsstreck du sytt. Rolig idé med jeanstyg. Skulle nog verkligen vara en god idé med ett teckningssteck åt barnen. Får se om jag nåt tag gör ett :-). Tack för inspirationen!

  SvaraRadera
 8. Fin och smart idé! Jag hade tänkt sätta upp tygklädda anslagstavlor öve barnen sängar, men din idé är ju mycket bättre.

  SvaraRadera
 9. Vad fint!!

  Vad spännande med din tävling..håller tummarna in i det sista:)

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 10. Hihi. Nåt liknande har jag planerat att göra till mina ungar. Fast inte så fin som din utan bara av en bit hushållssnöre och tvättklämmor. Men nu när vi ska fixa ett ordentligt lekrum till dem ska jag nog försöka göra nåt lika fint som din version.

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!