måndag 9 augusti 2010

Fleecebyxor med och utan spets
Igår kväll sydde jag för första gången i det nya syrummet och det gick väldigt bra trots att det fortfarande är lite rörigt. Idag sydde jag en hög med fleecebyxor, både till tjejer och killar eller tjejer som inte vill ha spets. När jag började sy barnkläder var tanken att de skulle passa både tjejer och killar men jag insåg ganska snabbt att jag älskar klänningar och spetsar. Det är ju själva skapandet som är roligt och inte sömnaden.


På flickbyxan sydde jag på spets på fickan och i bensluten påminner de mycket om de vita mameluckerna som finns på hemsidan, fast med hellånga ben.

De hellånga fleecebyxorna kommer att finnas i storlek 50/56, 62/68 och 74/80. Om någon är intresserad av större storlekar är det bara att maila önskemålet. Jag utgår alltid efter vad jag använt till mina barn och de har endast använt långa fleecebyxor under sitt första år.
Jag kommer också sy mamelucker i fler färger eftersom det är många som frågat efter det, bland annat i den här blå färgen och i rosa.


Jag fick en beställning på en röd manchesterbörs utan spets och det fick bli det första jag sydde här i rummet. På bilden ser ni även en liten söt glasburk med kork fylld med små nålar med vit hatt. Bredvid ligger en fingerborgsring med nåldyna. De här fina sakerna köptes i Japan.

Ikväll tror jag att jag ska pyssla med brudklänningen, det är nämligen provning i morgon skenor ska sys i och klänningen skall veckas.

7 kommentarer:

 1. Så söta!!

  Men för små för mina barn. 5-åringen talade ideg om inne på sportaffären som tagit fram vinterkläder (burr!!) att hon inte skulle ha overall i år för nu var hon stor! Mamman kommer nog vilja ha ett ord med där ;).

  Kram Cia

  SvaraRadera
 2. Jättesöta både med spets och utan men jag gillar mera de med spets! Börsen är så vackert höströd, mottagaren blir säkert nöjd med den! Ha en fortsatt trevlig kväll med brudklänningen!

  SvaraRadera
 3. Heeej fina du! Du flittar på som vanligt ser jag, underbart! Jag har flitat på jag med! Med allt utom bloggen i sommar men nu blir kvällarna mindre varma och långa och spontanbesöken minskar så nu kommer jag igen! Har spännande saker på gång...berättar mer sen! Kram på dig!/Tess

  SvaraRadera
 4. Vilka mysiga byxor :)!

  Vad roligt att du har tagit i bruk syrummet, hoppas på bilder snart :).

  Lycka till med brudklänningen! Kram :)

  SvaraRadera
 5. Snyggaste fleece-byxorna jag har sett!!! Att jag inte tänkt på spets i kombination med spets förrut, jag som också älskar spetsar och band!!!

  SvaraRadera
 6. Å vilken bra idé! Fleecekläder är så trista annars tycker jag! supersött med spets på!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!