tisdag 14 september 2010

Japansk pumpasallad


Jag vet inte om jag tycker att det är en sallad men de kallade den för det i Japan. Pumpan köptes på Bondens egen marknad som vi besökte i lördags, den kallades för grön Hokkaido. När jag tittade igenom Bröderna Nelsons frökatalog hittade jag en liknande pumpa som hette Kabotcha. Nu minns jag inte rikigt vad min mamma kallar den för men något på Kabotcha är det. Eftersom den är svår att hitta i vanlig mataffär har jag nu sparat och satt några frön på tork. De som är kvar kommer att rostas i ugnen med salt och ätas som snacks.

Dela pumpan och koka den mjuk, lägg i en klick smör, majonnäs, salt, peppar och lite honung. Russinen var något som min morbrors fru hade i och de har legat i rom. Toppa med lite mandelspån. Om barnen ska äta kanske man kan lägga i vanliga russin eller ta bort dem helt. Eftersom det var ett tag sedan vi var i Japan minns jag inte riktigt hur eller vad den innehöll och det finns nog några olika varianter. Man får helt enkelt smaka sig fram till ett recept man gillar.

4 kommentarer:

 1. Vilken spännande sallad, den ser verkligen delikat ut. Förra sommaren odlade jag pumpor, men i sommras hann jag inte med odling. Kanske jag får ta och köpa en pumpa i år, och prova på en pumpasallad!

  SvaraRadera
 2. Det där lät riktigt intressant. Vi äter aldrig pupma (har väl testat typ två gånger i hela mitt liv) men efter att ha sett dina foton blev jag faktiskt lite sugen på att prova :).

  Kram/Annie

  SvaraRadera
 3. Hej Mia!
  Ser spännande o annorlunda ut! Undrar om jag skulle våga prova, är ganska "kinkig" med mat, hihi!

  Ha en mysig kväll!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 4. Spännande med lite nya ingredienser i salladen. Din gavel blev jättefin
  Kram Agneta

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!