fredag 8 oktober 2010

Baka baka liten kaka



Jag önskar er alla som tittar in i idag en trevlig helg. Om ni vill baka något gott med barnen eller själva rekommenderar jag verkligen de här kolakakorna.

Lätta att baka och ljuvligt goda.

Kolakakor, 20st:

100 g smör
3/4 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 msk ljus sirap
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Rör matfettet, socker, vanillinsocker och sirapen pösigt. Blanda i mjölet och bakpulvret.
Forma degen till 3 eller 4 fingertjocka längder, lika långa som plåten.
Lägg dem på en smord plåt eller bakplåtspapper. Platta till dem med en gaffel så att det bildas långsgående ränder.

Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader ca 12 minuter. Skär kakorna i raka eller sneda bitar medan de är varma.

Själv ska jag försöka sy massor i helgen och förhoppningsvis har jag lite att visa nästa vecka. Min virkade pläd är dessutom nästan färdig nu. Just det, den som jag började virka på i somras! Det tog bara 3 månader....

6 kommentarer:

  1. Jag älskar kolakakor så tack för receptet. Det kan nog bli en omgång såna i helgen!
    Hoppas du får sy mycket och att solen skiner lite på oss i helgen!
    Kram
    Ellior

    SvaraRadera
  2. Åååå vad gott med kolakakor.Bara så gott tack snälla du för receptet.Önskar dej en riktigt mysig fredag.Kram Rita ♥

    SvaraRadera
  3. Men oj vad du hinner med! Hoppas du köpt virkboken, man behöver ju inte virka, jag har min på soffbordet och bläddrar lite varje kväll:-) Finfina baby-filtar du gör! Och allt annat också... Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  4. Jag blir lätt beroende av de där ljuvliga kolakakorna. Underbart gott!!! Jag har dock lite svårt att övertala dottern att göra dem, hon tycker att muffinssmet är godare. Men ibland måste ju jag också få bestämma. Ser fram emot att få se din filt. Tre månader är väl inget, jag håller fortfarande på att försöka hitta motivation till att avsluta min filt från förra hösten. Mormorsrutor är enkla, men oj så tråkiga i längden. :)

    Trevlig helg!
    Kram!
    Cathrin

    SvaraRadera
  5. Hejsan!

    Kakor är så kul att baka, mycket roligare än att baka bullar. Jag gillar också att göra olika sorters efterrätter, muffis och annat smaskigt fikabröd. Det är nog min stora last här i livet, älskar att fika.

    Att inte äta godis, chips och glass kan jag hantera men fikabrödet...hmmm ja det är svårare helt klart. Kanske mycket också för att det är mysigt att fika med någon.

    Den bruna kjolen i något inlägg nedan var kanonsöt, jag gillar såna färger. Tyvärr har jag fått en dotter med extrem förkärlek för flickiga färger såsom rosa, rött och i viss mån lila.

    En period frågade hon varje gång vi skulle klä henne om det var pojkkläder och jag svarade varje gång oavsett kläder att det var flickkläder för att det var hennes och hon är ju flicka.

    Min äldsta "flicka", hon som får gå på bolaget i januari ;-), hon var helt annorlunda. Henne kunde man sätta på vad som helst och hon var alltid glad och tacksam när man handlade kläder. Sen när hon blev äldre blev hon ju lite mer noggrann så klart men en stor skillnad mot Esme.

    Nu kommer gubben och säger att han är klar, vi ska åka till min Morsa för Esme ska sova där i helgen.

    Önskar dig och din gulliga familj en underbar helg!

    Kraaaaaaam

    SvaraRadera
  6. Hej Mia. Oj vad vackra kläder du säljer! Tack för din kommentar och vad
    roligt att du vill vara med och tävla:) på höger sida i bloggen så finns det ett ställe där du kan klicka för att prenumerera:) jag lägger dina 3 lotter i boxen. Nu ska jag titta runt på din sida.
    Kram Linda

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!