onsdag 6 oktober 2010

Hissgardin i linne

Nu har jag äntligen sytt och fått upp hissgardiner i linne (eller en fuskvariant eftersom de inte går att hissa). För att få in så mycket så möjligt av ljuset har jag inte gjort dem så långa. De ser faktiskt lite futtiga ut på bilden men jag lovar att de är lagom i verkligheten. Nu ser man helt plötsligt fönstret och trädgården, vilken skillnad det är när inget hänger på sidorna. I hörnan står nu mina psysalisträd som blivit 1,5 meter. Frukterna är ännu små men vi hoppas att de ska växa till sig nu när vi har tagit in dem i värmen.

En rundstav i trä har fått fästen som sedan har hängts upp i fönsterkarmen.

Jag rullade upp den på en rundstav och knöt en liten rosett i bomullsband, som syddes fast i skarven.

Tyget har tidigare suttit på en vikvägg och består av två delar. Därför är det en skarv i mitten som faktiskt gör gardinen lite finare. Stygnen efter vikväggen var så fina att de fick vara kvar.


En fransgardin fick vara kvar men fästes i dörrkarmen istället. Nu när sommaren är slut kommer dörren inte att användas så mycket vilket göra att gardinerna får vara i fred.
Den som tidigare suttit där var lite trasslig och fästet hade vikt sig eftersom barnen hängt och dragit i den. Sedan kan ni tänka er hur smutsig den var efter alla skitiga sommarhänder.

Idag blir det lite inredningsparty hemma hos oss och istället för bara fika har jag gjort en fänkålssoppa och bakat nytt surdegsbröd. Till kaffet/teet blir det kolakakor. Kanske hinner jag ta några bilder innan gästerna kommer .

4 kommentarer:

 1. Jättesnyggt! Är ute efter att göra något liknande till vårt sovrum i sommarstugan. Min idé var att använda något vacker gammalt brodyrlakan...det blir väl nästa år...

  SvaraRadera
 2. Vad fint...ljust och luftigt! Både hissgardiner och linne kommer nog att finnas i fönstren i vårt hus också :). Det är inte så vanligt med liggande panel i finland heller, men det är mer och mer på kommande. Vi valde en bredare panelbräda än vanligt så det skulle påminna lite om stock.

  Kram/Annie :)

  SvaraRadera
 3. Så vackert det blev! Och tack för din förklaring till "piggsvinet". Tanten på loppisen där jag köpte det trodde det var till blommor, men jag kunde inte riktigt begripa hur det skulle gå till att arrangera dem. Nu fattas bara att hitta en tutorial någonstans på nätet, där just en sån grej används :)

  Kul om din mamma kan berätta vad den egentligen kallas.

  Kram, Outi

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!