torsdag 4 november 2010

Nyklädd lampa


Igår fick jag klart en lampa som jag länge har tänkt klä om skärmen och måla foten på. Det tog faktiskt bara en halvtimme när jag väl satte igång. Allt som behövdes var vit färg, tyg, bollfrans och en limpistol.

Inspiration kommer från flera olika bloggar. Andra som gjort fina saker med bollfrans ärRumba de kransen som hade gjort en fin sjal kantad med bollfrans och även klänningar.
För några veckor sedan hittade fröken pyssel mig och efter ett besök i hennes blogg tog jag äntligen tag i min lampa. För den som inte har tid och lust att göra en egen kan man hitta många söta lampor i Lilla Tussilagos webbshop. Hon har så mycket fint till barnrum i glada färger. Besök gärna hennes blogg där man får se vad som är på väg till butiken.

Detta är de riktiga färgerna på lampan tagen i dagsljus. Ljusblå bomullsspets och klarröd frans.

Jag har även sytt en liten dyna till skrivbordspallen. Rosetterna var egentligen tänkta att användas till att knyta fast pallen men det såg så konstigt ut att jag gjorde rosetter av dem.


Så här såg lampan ut innan jag gjorde om den. Egentligen inget fel på den, bara lite tråkig att ha i ett barnrum.

Betyg från dottern: -Mamma, det är en sådan lampa som prinsessor har.

Idag har hon bjudit pojkarna på fest i slottet.

8 kommentarer:

 1. Hej! Tack SNÄLLA för att du berättade att min profil inte går att se på. Jag hade ingen aning, vilken chock. Alltså har folk inte kunnat hitta min blogg i typ ett år, eller vem vet hur länge, buhuu...men nu går det nog i alla fall. Ska göra lite fler tester för säkerhets skull. Känner mig lite skakad.

  Snygg prinsesslampan blev, håller helt med dottern. Jag har en bit ull-bollfrans i samma färg som jag inte vet vad jag ska göra med. Troligen blir den nånslags barntröjedekoration för den är ganska kort.

  SvaraRadera
 2. Så snygg lampan blev - vilket betyg du fick av dottern :) Och dynan passade väldigt bra på skrivbordspallen!

  SvaraRadera
 3. Så mye finere lampen ble! Stilig:)

  SvaraRadera
 4. Vad fin lampan blev, passar verkligen en liten prinsessa :). Tyget du använt till gardinen och pallen är så snyggt!
  Kram/Annie

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig prinsessa du har!
  Hur glad blir man inte av en sådan kommentar!
  Ska kiak in på bloggarna du tipsar om nu!
  Önskar dig en go kväll!
  Kram Mimmi

  SvaraRadera
 6. Åh så fiiin lampa! Härliga inspirationsbilder! Förstår din dotter omdöme att det är en lampa för prinsessor! Blev jätteskillnad! Vad pysslig du är :)

  Många kraaaaamizar från aka

  SvaraRadera
 7. Vad fin den blev! Och palldynan blev också jättesöt :-)

  SvaraRadera
 8. Å tack själv för inspiration, nu blir jag sugen på att göra fler lampor. Det kan man aldrig få för många av. Har inte varit inne och tittat på bloggar på ett tag. Du är kreativ och produktiv så att jag baxnar. :)

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!