tisdag 1 februari 2011

Så krasse i gamla ägg

Det är dags att börja för så inomhus och för att barnen inte ska behöva vänta så länge på att något ska titta upp ur jorden har jag sått krasse i gamla äggskal.

Det gäller att vara försiktig när man äter ägget så inte kanterna spricker och går av. Jag fyllde äggskalen med såjord och la på fröna, sedan vattnade jag det lite. Nu dröjer det inte länge innan det börjar bli grönt i äggen.

Efter två veckor är jag nu på bättringsväg, den värsta värken är borta men jag är väldigt trött. Imorgon har jag en tid hos ortopeden på Sofiahemmet, det känns lite sent men det var den tidigaste tiden de hade när jag ringde förra veckan. Jag går där sedan tidigare hos mag- och tarmspecialisten. Jag vet inte om man kan säga att ett sjukhus är mysigt, men det är i alla fall väldigt hemtrevligt på Sofiahemmet. Pensionerade sköterskor som välkomnar en i entren och som gärna visar vägen. De är klädda en blå uniform med hatt, det känns verkligen som att gå tillbaka i tiden.

Önskar er en trevlig 1:a februari!

9 kommentarer:

 1. Hoppas dagens läkarbesök ger något.
  Jättekul tips på krasseodling. Ska absolut testa!

  SvaraRadera
 2. Men stackare! Vad är det för knepig sjuka du fått!? Jag håller med, måste man uppsöka läkare är Sofiahemmet dit man skall! Jag hoppas att de finner en lösning som gör att du slipper ha ont i framtiden!

  Stor kram!

  Vilka sööta ägg! Det måste jag prova! Så fint kuddfodral i fina färger också!

  Själv ägnade jag större delen av dagen igår till att försöka göra ett tunikamönster till mig själv. Blööö, jag vet egentligen ingenting om mönsterkonstruktion och ärmhålen/ärmen är så svårt att få snyggt för mig! Har sytt upp i gammalt lakan nu i alla fall, tror att jag skall våga klippa i tyget jag skall sy i idag...orkar inte vänta längre.

  Kan man kanske köpa dina tjänster och kunskaper i mönsterkontruktion?

  Önskar en fin dag utan värk!
  A

  SvaraRadera
 3. Så fint att du mår bättre. Låter som om du verkligen haft det tufft sista tiden.

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 4. Skönt att du blir bättre! Vilken gullig odling, jag har fortfarande kvar mina frön från förra våren då jag skulle så till trädgården.

  SvaraRadera
 5. Skönt att du i alla fall känner en förbättring. Tycker det låter riktigt otäckt det du åkt på. Då är liksom kräksjukan jobbigt, men rätt hanterligt. Gillar dina planteringar i äggskal!

  Kram
  Cathrin

  SvaraRadera
 6. jättegulligt med odling i äggskal! Vad fiffig du är!

  SvaraRadera
 7. Hoppas du mår bättre och bättre, det måste gå fraåt, snälla du!

  SvaraRadera
 8. Vilken gullig odling!
  Det måste jag testa med min lilla tös!
  Skönt att du mår bättre igen!

  SvaraRadera
 9. låter som en trevligt vistelse jämfört med vad det kan vara på "sjukhus" hoppas du bättrar på dig helt snart :D

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!