fredag 11 mars 2011

Bovetekudde i linne och ull

När jag hade min inflammation för snart två månader sedan kände jag att jag behövde den här varianten av värmekudde. En som är formad efter kroppen och inte är som en tung korv. Den köpta varianten som jag har är helt omöjlig att få till bra när den hänger över axlarna. Varför de är långa, tunga och otympliga vet jag inte men jag antar att det finns en anledning. Fler bilder på virkfodralet hittar ni här.

Innerkudden är sydd i linne med mellanväggar för att bättre hålla bovetet på plats. Yttertyget är i rosa ull, samma som den här kappan. En virkad ögla och glasknapp som jag fick av min japanska kusin för att hålla ihop öppningen lite. Jag tycker faktiskt inte att det gör något att innerkudden syns i öppningen för det passar så fint till yttertyget. Denna bild är tagen när den har lite tyngd och den virkade öglan klarade provet.


Att få i bovetet i kudden var inte det lättaste. Jag gjorde nämligen om en gammal och klippte upp ett hål för att sedan hälla i det i den nya. Men som ni ser så hamnade hälften på golvet, tur att jag började dagen med att sopa upp tyg och dammrester.

Jag vet inte om någon kommer ihåg att jag köpte en fåtölj samma dag som lampskärmen, så här ser den ut just nu. Det var ett större projekt än vad jag tänkt mig och barnen har hjälpt till mycket för att få bort tyg och spik. Nytt bomullstyg ska göras skumdynan ska bytas ut. Baksidan måste dessutom tas loss så jag kommer åt skruvarna för att kunna få bort det gamla tyget. Jag funderar på att klä om fåtöljen i det rosa ulltyget och måla träramen vit. Vad tror ni om det?



Eftersom jag skrev detta igår kväll visste jag inget om tsunamin som drabbat Japan. Fick veta om den av en kompis nu på morgonen. Mina kusiner bor i Tokyo och morbror i Shizouka jag har skickat meddelande till min kusin på facebook, hoppas på svar snart.

12 kommentarer:

  1. Är det någon som kan piffa upp en tråkig vetekudde, är det sannerligen du!
    Har helt missat Japan, jisses..måste ringa Katzoe!!

    Kram kram

    SvaraRadera
  2. Väldigt vacker vetekudde. Ett par av dessa har även jag på min 'att-göra-lista'... Så hemskt med jordbävningen i Japan. Hoppas du får svar snart och att allt är bra, Japan ska ju vara det land som bäst klarar en jordbävning. Tänker på dig idag.

    SvaraRadera
  3. Funderar på att köpa hem en massa boveteskal, hittade någon butik i Stockholm som levererar i 15kg säckar... Din blev ju grymt snygg.

    SvaraRadera
  4. Vilken fin vetekudde du gjort. Jag är säker på att fåtöljen blir riktigt vacker med samma rosa tyg och med vitmålad träram!
    Hoppas att du har hört något från dina släktingar nu och att de har det bra!
    Kram/Annie

    SvaraRadera
  5. först och främst hoppas jag att du fått kontakt med dina nära i japan!

    kudden är väldigt fin!
    du är så otroligt kreativ!
    klär om, syr och fixar!

    önskar så att jag hade mer tid och energi!

    extra varma kramar och tankar idag! /ulrika

    SvaraRadera
  6. Kjempefin pute Mia:-D
    Alle mine tanker går til deg og dine ang jordskjelvet i Japan, det er helt grusomt,
    - håper alle dine kjære har det bra.
    Klem, Hege.

    SvaraRadera
  7. Tänkte på dig i em när jag hörde om vad som hänt i Japan. Hoppas du hört från dina kusiner och att de är ok. Känns helt absurdt när man ser bilderna på hur bilar / hus bara forslas iväg som om de vore leksaker. Hoppas verkligen att inga större efterskalv kommer.

    SvaraRadera
  8. Hej Mia!
    Vilken fin vetekudde du gjort, färgen, formen, allt är så fint, hoppas den hjälpte också!!!
    Jag hoppas verkligen att du får kontakt med dina nära i Japan!
    Ta hand om dig!
    Kram Helena

    SvaraRadera
  9. hoppas du hör av dina anhöriga snart .
    kudden är kanon fin ,har själv funderat på att
    sy en ..få se om det blir av .
    använder du vanligt bovete .

    SvaraRadera
  10. Riktigt fin kudde med fodral!
    Håller alla tummar för att du ska höra från de, dina snart! :)

    SvaraRadera
  11. Vilken söt kudde! Och vilken mysig blogg! kul att jag hittade hit.

    SvaraRadera
  12. tack för ditt svar om bovete
    ska prova ..

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!