tisdag 4 oktober 2011

Liten väst


Jag har länge tänkt sy en väst (efter att ha sett Snorbroms söta västar på Galleri Hemsytt). Men det har dykt upp andra saker hela tiden. Så när jag fick ett önskemål på två västar som skulle passa till den blå snurrkjolen med rosett och ullkjolen med rosett var det bara att ta tag i den tanken.

Först ut fick bli en till Juliette, så jag kunde bestämma typ av modell och se hur den skulle passa. Från början var det tänkt att jag skulle bandkanta med mörkblått band men snedslån jag hade hemma passade inte - så det fick bli en vändsydd.

Eftersom jag trodde att jag visste hur man skulle vändsy en väst brydde jag mig inte att titta på nätet innan jag gick ut i syrummet. Men när jag väl satt där och sydde var det inte så lätt, vilket gjorde att det tog sin lilla tid att lösa problemet. Inte blev det bättre av att jag inte orkade gå in och googla. Så jag satt där och sydde, sprättade, sydde, sprättade och till slut blev det rätt.

Knytband för att hålla ihop västen men efter att ha sett den här funderar jag på en knapp med ögla istället.

4 kommentarer:

  1. Skam den som ger sig:) så himla fint! Tack för kommentaren. Kram

    SvaraRadera
  2. Jättefin väst! Jag blir lite nyfiken på tyget, vad är det för sorts tyg? Det ser liksom lite "mönstervävt" ut! Snyggt!

    SvaraRadera
  3. Jättesöt blev den! Bandet är snyggt. Jag lyckades tyvärr inte vändsy min vid ärmhålen då det var såpass smalt i axlarna. Skulle antagligen fungera på en modell större eller med lite ändringar. Men få se nu när det ska bli fler västar, nu har barnen kommit med en och annan beställning inför halloween, samt en massa andra ideér på gång :-).

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!