onsdag 5 oktober 2011

Min lilla EmilLillebrors köpta keps försvann någon dag i somrs och nu när kylan kommer smygandes behövs det något värmande på huvudet. Önskemål var en keps och jag lovade att den skulle vara färdig när han kom hem från dagis. Cool var den inte då den saknade märke och skärmen var alldeles för liten.

Ny modell är beställd och den ska vara svart med bredare skärm som på något sätt måste hållas uppe, kanske blir det så om man gör den bredare. Sitter den på snedden som på coola killar (lillebrors uttryck) gör det inget om den går neråt men har man den framåt är risken att man går in i ett träd eller en stolpe.


Jag fortstätter på västtemat och denna gång en vanligare modell. Eftersom mönstret inte är färdigt blev det en improviserad variant där grunden är en klänning. Knäppningen blev för liten och lite för hög och stickningarna hamnade helt fel. Jag får helt enkelt göra ett färdigt mönster så det blir rätt.

Skjorta och byxorna finns sedan tidigare på hemsidan.

Just nu blir det mycket sytt, hoppas ni inte tycker det är alltför tråkigt. Men annat pyssel pågår för fullt. Trappan målas vit och i köket möbleras det om och fixas, jag återkommer till det snart.

Ha en bra dag!

7 kommentarer:

 1. Jag tycker Du är så duktig som kan konstruera både mönster och sy kläder. Det har alltid varit en dröm...gick en sykurs, köpte provdocka men det stannade där...har nog för mycket projekt som jag vill ska göras samtidigt...
  Inte är det tråkigt att läsa om Dina projekt, jag imponeras och njuter. Din lilla pojke ser ut som en liten busEmil, jättesöt i sina fina kläder.

  Ha en bra dag!
  //lisamaja

  SvaraRadera
 2. Hjälp vilka fina bilder och snygga nya kläder! L är ju så söt också. Snyggt med denim väst. Var ett bra tips det där med att vändsy i ärmhålen först, det hade jag inte tänkt på....

  SvaraRadera
 3. Ojojoj, vilken sööt liten tuffing!
  Du gör så himla fina kläder Mia!! Stil och personlighet :)
  Kram Marie

  SvaraRadera
 4. Härlig unge och tuffa kläder! Du är så ambitiös som fixar och donar med mönster och syr om. Jag lägger i "skräphögen" om jag inte blir nöjd. Borde kanske öva mig lite mer i tålamod!

  SvaraRadera
 5. Igjen; kjempesøte klær! Du er så flink :) Takk også for kommentar på min blogg. Det er så trivelig!

  SvaraRadera
 6. Igjen; kjempesøte klær! Du er så flink :) Takk også for kommentar på min blogg. Det er så trivelig!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!