torsdag 15 mars 2012

En musikalkjol
"En musikalkjol". Det var Juliettes första kommentar när hon öppnade garderoben och såg kjolen, eller andra egentligen då första var standardkommentaren: Fett fin!

När vi promenerade hem idag skulle hon förklara hur den fett fina kjolen såg ut och kom fram till att det var en musikalkjol och det tyckte jag också. För det är nog lite 50-tals Grease över den, därav tygbiten som ska se ut som en scarf. Ett par Converse hade nog varit finare till men det hade vi inga hemma, så skinnstövlarna åkte på istället och det passade väldigt fint till gitarren.

Från början var det tänkt att den skulle ha volanger i tre rader men det blev helt galet med den skära färgen så alla volangremsor syddes helt i onödan. Istället blev det en kjol i skärt och en längre kjol i vitt. Rosett  syddes fast i  midjemudden som är något kortare än de brukar då det är tänkt att mudden ska vara ovanför tröjan.

På översta bilden ser ni ett kommande projekt. En väska till den lilla gitarren så hon kan ta med sig den till skolan. De har nämligen så tur att de får gitarrlektioner på fritids.

9 kommentarer:

 1. Wow, vad fin! Eller jag menar... Fett fin! :)
  Kram Elin

  SvaraRadera
 2. Vilken fantastisk fin dans och musikalkjol! Mina döttrar hade älskat den som små. Då var det mycket dans och musik hemma med olika kjolar och sjalar mm./ Annika

  SvaraRadera
 3. verkligen fett-fin...!
  Angående glasäggen så vet jag inte var de kommer ifrån, de fanns i påsklådan, och inhandlades nog för flera år sedan! :-)

  SvaraRadera
 4. ja, verkligen musikalig! Fin!

  SvaraRadera
 5. Det var ju en riktigt söt outfit till en otroligt söt liten tjej! Så fin!
  Hon ser ju hur cool ut som helst i sina boots till den söta kjolen och pricken över i`t är ju den lilla "scarfen". Jag tycker att Juliette ser ut som en liten countrysångerska i det här.

  SvaraRadera
 6. Jag håller med, fett fin kjol! Duktiga du. :)

  Apropå Pinterest så tror jag att om du kopplar den till Fb så innebär det bara att Pinterest lånar dina uppgifter (inkl profilbild) från Fb. Det startas inget nytt konto. Men nu är jag inget proffs heller är jag rädd och det var ett tag sedan jag registrerade mig på Pinterest så jag minns inte riktigt. ;) Börjar bli gammal antagligen...

  SvaraRadera
 7. Jättefin kjol! Passade ju perfekt! Jag har tidigare sytt en liknande kjol åt min dotter i vit tyll med gröna kantband som dottern kallade ballerinakjolen. Fina bilder!

  SvaraRadera
 8. Vilken otroligt fin kjol och fina bilder. Den skulle man haft när man var liten, mallig man hade varit då :D

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!