tisdag 4 september 2012

Vimplisar o korgar        

Förra veckan träffade jag en pytteliten tre veckor gammal  lillebror. Och när man träffar en liten bebis brukar man ju ha med sig en liten present. Eftersom det finns en storebror också som lätt blir bortglömd hade jag en present även till honom. Storebror fick stora vimplar och lillebror fick lite mindre vimplar men de har likadana tyger så att man ser att de hör ihop.

När jag ändå var i farten och fotade vimplarna hemma i vår lillebrors rum kan jag ju passa på att visa senaste loppisfyndet. Det var inte alls meningen att vi skulle köpa något och jag var noga med att förklara för barnen att vi bara skulle gå och titta. Men när jag såg korgarna och priset (5 st för 40 kr) kunde jag inte låta bli. Regeln att inte köpa gällde ju endast leksaker och inte bra förvaring för leksaker. 

Några lager vit färg och en tygpåse på insidan så passade de perfekt för alla små Playmobil-saker.
Jag mätte alla kanter och lade till 1 cm sömnsmån, sydde ihop delarna och häftade fast det med häftpistol. Så nu blir man lite gladare när man tittar mot bokhyllan med plastleksaker, för plastlådorna vi hade innan var inte bara tråkiga utan väldigt opraktiska då locken låg överallt. Nu ska vi bara fixa små etiketter och kanske en roligt tapet eller papper på insidan av bokhyllan.

Och Playmobil måste vara de ultimata leksakerna. Som ett dockhus fast för killar... och självklart tjejer! Det  jag menar är att det är svårt att hitta figurer som inte bara är action, krig och hjältar utan vardagsliv. Reultatet blir en massa mer fantasi. Här är glassbaren lika rolig att leka med som sjörövarskeppet och skolan förvandlas till lyxvilla. Playmobil har varit sommarens nummer 1 på "leklistan", både för 5-åringen och 9-åringen.

Mia

7 kommentarer:

 1. Vad sött med syskonvimplar! Bra idé! Gissar att storebror blev väldigt glad när han också fick paket. Jag har ju en storebror här hemma som har fått leva de senaste två veckorna med att det kommer massa besök och alla ha presenter med till nya lillesystern, så jag vet... :)

  SvaraRadera
 2. Bra fynd! Grattis! Playmo har alltid varit väldigt poppis här också, så jag vet att bra förvaring krävs :)

  SvaraRadera
 3. Snyggt! Ja billigt är ju alltid bäst :) Man blir lite extra glad när man fyndar..
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 4. Gillar verkligen idén med två storlekar på vimplar!

  SvaraRadera
 5. Vilken fin förvaring du har ordnat. Är det sådana där ljusbruna korgar från ikea som du har fixat till? Målat eller sprayat?
  Jag har nämligen en hög med sådana som jag inte tycker känns särskilt upplyftande!
  Tack för inspirationen!

  SvaraRadera
 6. Tack så mycket:)

  Vad fint du gjort. Och lampan i förra inlägget, superfin!

  Kramar

  SvaraRadera
 7. Vilken fin idé med vimplar i olika storlekar till storebror/lillebror! Fina blev de också. Att sy vimplar finns definitivt med på min vill-skapa-lista!

  Korgarna blev så snygga. Och billiga också! Ett fynd, helt enkelt. :)

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!