onsdag 3 oktober 2012

Dagen då jag sydde mig i fingret


Pang sa det och när jag tittade ner hade jag helt plötsligt en nål genom nageln och fingret. Fort gick det och ont gjorde det inte heller utan det var lite som när man tar hål i öronen. Den enda personen hemma var min mamma och hon kände inte alls för att dra ut den så jag tog bussen upp till akuten för att få hjälp. Väl där skickades jag till lättakuten för det skulle tydligen gå lite snabbare då hon tyckte att nålen borde tas ut fort. Väl där möttes jag av en otroligt fräck sköterska i receptionen. Som sade att det där har man ju gjort på syslöjden, det är bara att dra ut den. -Ja ha, sa jag men jag var ensam hemma och det är ju lite svårt att dra ut den själv.

Efter 30 minuter i ett illaluktande väntrum med sjuka personer kände jag att jag inte alls ville vara kvar så jag ringde Kenneth och sa att vi kanske kan dra ut den själva. När jag ber om pengarna tillbaka i receptionen för att jag vill gå hem och dra ut den själv säger hon. - Du kan ju inte gå runt med en nål i fingret, dessutom kanske du behöver en stelkrampsspruta. - Och kanske röntgas så du inte har skadat skelettet, hör jag en äldre sköterska säga i hörnet av rummet i receptionen.
- Men nyss tyckte du ju att det var onödigt att jag kom in och nu säger du att det helt plötsligt är allvarligt. Vad gör man då? Jag ville ju inte riskera några allvarliga följder, samtidigt som man vet att det förmodligen inte är någon fara. Snarare så att sköterskan hade en jättedålig dag och bara kände för att vara fräck.

Jag sitter i alla fall kvar och fördriver tiden på  facebook och "Vi sytokigas" sida. Hela den här nålhistorien slutade i över 90 kommentarer. Det verkade som fler lyckats med samma sak och deras män eller sambos har dragit ut nålen. Bara ett litet tips till er andra ifall det skulle hända er. 

Hur gick det då med nålen, jo drogs ut och läkaren och sjuksköterskorna var jättetrevliga. Det gick nästan lika fort som den åkte in drogs den ut. Och det är ju lite synd att man som första intryck får en dryg bitter tant och sedan är personalen jättetrevlig väl därinne. Hade jag inte stannat hade jag ju inte fått veta det utan varit jättebesviken och arg på det bemötande jag fick först...

Trevlig kväll på er och det ser mycket värre ut än det var, tänk på hål i örat.

Mia

21 kommentarer:

 1. Å fy sjutton!! Det kryper i hela kroppen på mig när jag ser bilden. Att du hade sinnesnärvaro att helt lugnt ta en bild av det?!

  Skönt att det gick bra till slut, trots otrevligt bemötande till att börja med.

  SvaraRadera
 2. ÅÅÅ ajajajajbuff! Jag som inte ens vet hur man tar bort nålen från maskinen ...jag hade fått ta med mig hela maskinen till akuten :-D! Bra att den är borta nu iaf :-)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nålen gick av själv. Vilket jag är glad över annars vet jag inte hur jag skulle gjort. Det vore ju en syn att komma in med en hel maskin i famnen:-)

   Radera
 3. Men hjälp!! Även fast du säger att det inte va så farligt så tycker jag att det ser apläskigt ut!
  Och vissta hade jag loe-tightsen på mig igår. Såg du mig? Eller är du bara synsk? ;)

  SvaraRadera
 4. Haha! Det hade ju varit superkul om du flugit på mig och sagt hej. En galen stalker i tunnelbanan med en nål rätt igenom fingret. ;)
  Nej, skämt å sido... nästa gång du ser mig (eller om jag ser dig) måste du säga hej. Lova det!

  SvaraRadera
 5. Aj..aj..aj det där har jag inte lyckats med ännu. Annars har jag oxå fått avbrutna nålar både här och där. Ha en bra kväll..ändå. Kram.Anna

  SvaraRadera
 6. Åh fy tusan. Jag har också gjort det där, det är många år sedan och på mig gick den inte ens genom nageln, men helvete rent ut sagt vad det gjorde ont, tyckte jag!

  SvaraRadera
 7. Gahh... usch vad hemskt! både nål och bemötande. Tur att du fick ordning på det hela, och nu vet du ju vad du ska göra nästa gång...!

  SvaraRadera
 8. Ajaj! Vilket tråkigt bemötande. Visst, hon kanske hade en dålig dag, men som en person som arbetar med människor får hon nog bita ihop lite mer.

  Skönt att det löste sig bra i alla fall!

  SvaraRadera
 9. Hi,hi!Ta med hela symaskinen till sjukhuset för att man inte vet hur man tar bort nålen!Det var en rolig kommentar! Konstigt att det inte blödde mer? Aj,aj! / Annika

  SvaraRadera
 10. Ouch, tur att det slutade bra! Skrattar också lite åt bilden av dig med en symaskin i famnen på akuten... :)

  SvaraRadera
 11. Hu! Jag svimmar nästan! Jag hade inte vågat dra ut själv, akuten hade det blivit...
  Kramar

  SvaraRadera
 12. Pust.... Jag blir alldeles vimmelkantig när jag ser vad du gjort!! Hade aldrig klarat av att dra ut den själv...
  Kommer ihåg när jag skar mig i fingret med en rullkniv för tyg och klöv fingertoppen. Svimmade....
  Hoppas allt blivit bra och var försiktig i fortsättningen!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 13. Men aj! Jag hade också åkt till akuten! Kul att du hade röda naglar i alla fall, ska man sy sig i fingret ska man göra det med stil! :)
  Kram Linda

  SvaraRadera
 14. aj aj aj! vilken tur att det slutade bra, men fy ändå - jag får rysningar bara av att tänka tanken, än mindre se på bilden!

  SvaraRadera
 15. Antingen har du väldigt hög smärttröskel eller så lyckades du sy mellan nerverna precis för det där gör ju så bedrövligt ont annars. Har själv lyckats med det och jag tyckte att det var väldans smärtsamt.
  Synd att du skulle träffa på just den där sura sorten när du kom till akuten,men skönt att det löste sig sedan på bästa sätt ändå.
  Ha nu koll på var du syr hädanefter och var rädd om dig.
  /Moni

  SvaraRadera
 16. Hi hi, kan inte låta bli att skratta. Min mormor sydde sig också, fast rakt genom skelettet så det blev en bit nål kvar där för alltid. Så lite tur hade du i alla fall ;P
  Kram Cecilia

  SvaraRadera
 17. Aj aj aj, det ser läskigt ut. Bra att det gick så bra och att du blev vänligt bemött ändå.

  SvaraRadera
 18. Det ser inte helt skönt ut, tur att du fick ett trevligt bemötande när du väl kom in i alla fall! Men som du skriver, den första kanske bara hade en dålig dag...

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!