tisdag 2 oktober 2012

Påse blir virkat telefonfodral
Nu har jag äntligen gjort det. Återanvänt en gammal tjusig påse precis som Greitzan. Fast hennes är stickade och jag är inte så värst duktig på att sticka så jag virkade ett istället.
Påsen jag använde är grön med vita prickar och remsorna klipptes 1 cm runt runt. Det blir lite ojämnt första varvet men klipp bara rent det och fortsätt sedan. 

Min galet otydliga försök till beskrivning:

Jag virkade lösa maskor tills jag fick rätt längd och virkade ihop till en ring. Sedan var det bara att virka runt runt tills du fått tillräcklig höjd för din telefon. När du är nöjd med höjden virkar du en flärp genom att fortsätta virka, vända, virka, vända och virka på halva fodralet tills du har önskad flärplängd. Öglan får du genom att göra några lösa maskor istället för fasta på mitten av flärpen. Sy ihop botten på fodralet med stor nål.

Den jättevackra glasknappen har jag fått av min kusin i Japan och den är fäst genom att sy ihop två maskbågar, då plasten inte är så hållbar att bara sy i. Ett brett satinband har fästs i virkhål på sidan och en lätt knut håller den på plats.

Jag är jätteglad över mitt fodral som bara "kostade" lite mindre plats i skåpet för påsar och som gör att jag slipper bära på telefonen varje dag, till exempel när jag lämnar och hämtar barnen i skolan. Ett alldeles lagom kvällspyssel då det går fort att göra.

Trevlig tisdag önskar jag er som tittar in!

Mia

8 kommentarer:

 1. Otroligt läckert! Gillar verkligen den här idén!

  SvaraRadera
 2. WOW..häftigt, Ha en bra dag./Anna

  SvaraRadera
 3. Jättefint och knappen var verkligen pricken över i:et!! Jag brukar inte vara så förtjust i mobilfodral men detta såg ju inte ut som ett! :) Endel ideer behöver ligga och mala runt i huvudet ett tag innan men tar sig för dom (eller har tid för dom..) Jag är lite sugen på projektet att smälta ihop plastpåsar och sy något av.. Får se när det blir av :)

  SvaraRadera
 4. snyggt... och jag gillar verkligen pckså knappen!
  Kram...

  SvaraRadera
 5. Så kul när jag fick se detta! O det blev ju fint virkat också! / Annika

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!