onsdag 10 oktober 2012

Lapptäcke av gamla kläder

   

    

Ett lapptäcke var beställt och inte av vem som helst, utan av föräldrarna till barnens nya lilla kusin. Mamman hade samlat ihop några gamla skjortor, tunikor och byxor som allihop passade väldans fint ihop och jag fick fria händer att klippta till och sy ihop. En liten bit plagg från mamma, pappa och den nyblivna storasystern som tillsammans bildar en värmande filt.

Baksidan har en mjuk ljusblå fleece som jag sytt fast i ett rutmönster från rätsidan så det ska hålla ihop fint efter tvättning och användning.

Tack så väldigt mycket för alla fina kommentarer! Som ni förstår så kommer det att bloggas en del om  mammakläder/gravidkläder som jag sytt, då jag faktiskt måste byta ut vissa plagg i garderoben.

Önskar er en härlig och solig dag.

Mia

8 kommentarer:

 1. Vilken fin idé! Att plocka något från alla som älskar den lille nykomlingen. Jättefint!

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Så fint det blev och vilken härlig idé, det där med mammas, pappas och syskonens kläder blir filt! Kärlek!

  SvaraRadera
 3. Vilket fint lapptäcke av de gamla kläderna! (och grattis till att ni väntar smått igen)

  SvaraRadera
 4. SÅ fint! Det påminner om en tjej i min stick&virkgrupp som sytt längtanstäcken till sina barn, då har de samlat in en bit tyg från ett antal vänner och släktingar och sen sytt ihop till ett lapptäcke. Stort grattis till bebben också, jag ska följa dig med glädje - jag är lite avundsjuk, skulle gärna ha en liten till, men sambon vill inte. Som tur är så ska min lillasyster få barn i början av januari, så jag får en liten systerdotter/son att skämma bort. Kram!

  SvaraRadera
 5. Jätte fint! Och jag ser fram emot att få se plagg som du sytt till dig själv! Även om jag inte ska ha nån mera(nu i alla fall) så syr du så mycket fint som är en fröjd för ögat!!!

  SvaraRadera
 6. Jättefint! Har tänkt göra samma sak, men de kläder jag ville klippa sönder ville inte sambon och mina föräldrar klippa sönder ;-)

  SvaraRadera
 7. Tack snälla Mia, för det fina lapptäcket!!! Kram Anna

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!