fredag 15 januari 2010

Nu är det ljus här i vårt hus


När det har varit så här kallt har vi värmt köket och vardagsrummet med tända ljus och det blir en del ljus att tända, men det är mysigt. Bilden på ljusen ovanför är vårat soffbord Liatorp från Ikea som har lådor under glasskivan där man kan lägga i fina saker. Jag har valt att lägga i ljus eftersom det används en del just nu. Bilderna nedan visar nästan alla ljus som tänds.


Ljuskronan som kläddes om i november hittar fler bilder på här.


Lyktan jag fick av K när jag fyllde år har fått en plats på en pedistal i hörnet. Den stora lyktan är en present från mamma för två år sedan.

Lampett från Indiska och en ljusstake på golvet som är som en stor kedja har jag tagit över från min mamma. Blockljuset har en liten metalldekoration som man sätter fast på ljuset som ett häftstift. Piffar upp ett vit vanligt ljus.


Glaskulorna i fönstret fick röda band till jul men de byts ut när allt annat rött byts ut i köket. Ljuslyktorna i fönstret kommer från samma butik som den stora lyktan som jag fått av mamma. Butiken heter In och Finn och är en krimskrams-butik men man kan göra en del fynd. Farmors gamla ljusstakar står i hallen och tänds inte på vardagar.


En sista julbild, de röda gardinerna och dynerna få nog sitta kvar ett tag till. Julgranskulan köpte jag när jag jobbade på H&M. Det är en kula som varit i skyltfönstret.

6 kommentarer:

 1. Vad fint... Mysigt med alla ljus när det är mörkt.

  SvaraRadera
 2. Så mycket vackra ljusstakar och lyktor och va mysigt. Läckert med alla ljusen i bordet :)

  Ha en mysig lördag!

  SvaraRadera
 3. Hej Mia!
  Kul att du gillar vårt kök:)

  Vad fina lyktor och ljuslampetter ni har! Smart o snyggt att förvara alla ljusen i bordet sådär oxå!

  Nu ska jag in o kika lite i din webbutik!

  Ha en trevlig lördagkväll,

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 4. Åh, så här mysigt att man vill bara vara där! jag kan ändå inte låt det bli att minnas min mormor, hon var så rolig att vi hemma hade alltid dörren öppet och folk bara kom och gick, hon brukade säga: "Ja, då har ni kyrkan öppet idag igen?". Hon skulle säkert har sagt samma om eras hus, hehe. kram till er i kylan!

  SvaraRadera
 5. Mysigt med alla ljus. Blir sugen på att slå mig ner med en kopp te i er soffa och bara bjuta av ljusen och värmen.

  SvaraRadera
 6. Ljus är en nödvändighet så här års. Både smart och fint att förvara dem i bordet! Jag håller på att få vår ljuslåda i huvet varje kväll när jag släpar upp och ner den från översta hyllan i garderoben. Fattar inte varför jag envisas med att ställa tillbaka den. "Var sak på sin plats" funkar bara när platsen är helt rätt...
  Önskar dig en fin söndag!
  Kram
  Cathrin

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!